najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prvi put s iskusnijima

Čuveni prvi put kada vodite ljubav i mnogobrojne dileme u vezi s tim iskustvom: da li ćete znati šta treba da radite; ako ste žensko, da li će vas mnogo boleti; može li već tokom prvog puta da dođe do neželjene trudnoće (može)? Tu je i ne baš retko pitanje – da li je bolje da vaš prvi put bude s nekom iskusnijom devojkom, ili s iskusnijim momkom?

Ako prvi put vodite ljubav, a sa iskusnijim dečkom ili devojkom ste, to svakako ima nekih prednosti. Ukoliko ne razmišljate previše o tome da li ćete se izblamirati neznanjem (a ne bi trebalo mnogo da lupate glavu oko toga, jer, kako kaže stara izreka, niko se nije naučen rodio, i niko od vas neće očekivati da znate sve što može da se zna o vođenju ljubavi – a toga ima beskonačno mnogo), s iskusnijim dečkom ili devojkom možete se osećati sigurnije, jer oni ipak znaju neke stvari i mogu vam pomoći tokom početne nesigurnosti.

S druge strane, kada vam je oboma prvi put, to ume da bude veoma slatko i simpatično. Jeste, oboje ste nesigurni – ali je makar strah od toga da ćete se obrukati neznanjem manji, jer ste svesni da ni ono drugo nije baš ekspert. Pošto vam je oboma prvi put, možete jedno drugom da „držite strah“; ovakvo iskustvo ume da bude zaista zbližavajuće.

U krajnjoj liniji, ipak, uopšte nije toliko bitno da li ćete prvi put voditi ljubav s iskusnijim/iskusnijom ili s nekim kome je to takođe prvi put. Glavna stvar je da to uradite s nekim koga stvarno volite, sa kime osećate bliskost, i da vođenje ljubavi bude produžetak te bliskosti, a ne nešto što radite „jer su svi ostali to već uradili“. Tada, i samo tada, prvo vođenje ljubavi će vam ostati u sećanju kao prelepo iskustvo (nespretno, i boli, i zbunjeni ste – ali ipak prelepo). A da li su vaš dečko ili devojka „to“ već ranije radili uopšte nije toliko bitno.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike