Roleri – super zanimacija

Leto je pravo vreme za najrazličitije aktivnosti, između ostalog i za sportove. Stalno govorite sebi (ili vas stalno opominju) kako bi trebalo da se bavite sportom zato što je to zdravo, zato što ćete tako bolje izgledati i zato što su sportovi "kul", ali vas mrzi? Leti je lakše baviti se sportom nego inače, jer i vi i vaši prijatelji imate puno više slobodnog vremena i sviđa vam se da ste stalno u nekoj akciji. Ta akcija može da bude i neki sport, pa da se svi zajedno dobro zabavite i da vam to bavljenje sportom uopšte ne bude kao neka obaveza, već kao provod. Jedan od takvih super sportova za letnju zabavu s društvom je vožnja rolera. Ako više volite da ste u solo varijanti, opet su roleri super – nije vam neophodna ekipa da biste uživali u njihovoj vožnji.
Pored toga što je vožnja rolera jako zabavna (to je, razume se, glavni razlog zašto biste poželeli da ih vozite), super će uticati na vaš izgled. Vožnja rolera ubrzava razgradnju masti, pa ćete tako vozikajući se da "istopite" višak kilograma. Takođe, mišići će vam postati lepo izvajani – to se naročito odnosi na mišiće nogu (taman ono što devojke žele da pokažu leti). Još nešto: vozeći rolere možete da upoznate nekog slatkog ko deli vašu ljubav prema kotrljanju na točkićima – a na rolerima ćete mu se pokazati u super izdanju.
Naravno, da biste se pokazali u super izdanju, poželjno je da, pre nego što sa rolerima krenete na ulicu, savladate osnovne tehnike vožnje, pre svega zaustavljanje. Teško je nekoga impresionirati ako celom dužinom ljosnete na beton! Nemojte zaboraviti ni da pre vožnje istegnete mišiće nogu i ramena, pošto će to smanjiti rizik od povreda, kao i od upale mišića. Obavezno, ali obavezno, nosite zaštitnu opremu – štitnike za ruke, laktove i kolena (i kaciga je preporučljiva). Pri vožnji rolera mogu se desiti nezgode, a štitnici će sprečiti da se prilikom nezgode ozbiljno povredite.
Pored toga što je "kul" i zabavna i super utiče na vaš izgled i raspoloženje (hej, ko bi bio neraspoložen dok brzinom vetra leti na rolerima?), vožnja rolerima super utiče i na vaše zdravlje: povećava vam izdržljivost, reguliše rad srca i krvnih sudova, kao i ravnotežu i koncentraciju. Ipak, ukoliko imate nekih zdravstvenih problema, kao što je problem sa ravnotežom, vožnja rolera nije za vas. Ako imate problema s kolenima ili povrede kolena, obavezno se pre vožnje rolera posavetujte sa doktorom, da se ti problemi ne bi pogoršali.
Izuzev slučajeva koje smo naveli, vožnjom rolera mogu da se bave svi. Dakle, iskoristite leto za ludu zabavu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.