U trendu

S finim momkom, ali zaljubljena u drugog

Ponekad u vezi ni sami ne znate šta hoćete – znate vi da želite da vam bude lepo, samo što stvari nisu tako jednostavne. Recimo, kada ste s baš finim momkom koji je jako dobar prema vama, ali ste zaljubljene u nekog drugog.
Kada ste s dečkom koji je divan prema vama, to može da stvori pritisak. Svi vam govore da je on baš super, da ste srećnice što ste s njim, bude i komentara o tome da su većina muškaraca svinje, ali je vaš svetli izuzetak, govore vam da ga nikako ne ispuštate iz ruku, jer ko zna kada ćete naći nekog podjednako dobrog… To ume s vremenom da smori, ma koliko se vama dopadao taj dečko – super je on, to stoji, samo što se osećate kao da vam svi govore šta treba da radite u svom ljubavnom životu, a to je ipak vaša lična stvar.
A onda vam se dopadne neko drugi. Da vam nisu toliko dosađivali pričom o tome kako je vaš dečko divan i predivan, možda tog drugog ne biste ni primetile, a opet, možda i biste. Najverovatnije se prilično razlikuje od vašeg momka, moguće je da je i problematičan, ali jedan deo njegove privlačnosti i jeste baš to što je drugačiji. I, smoreni kao što jeste, odjednom osetite da vam se taj dečko jako dopada, da se ludo zaljubljujete u njega. Kao razumna devojka, nećete mu odmah pasti u zagrljaj, čak ćete i kriviti sebe što uopšte razmišljate o tome – pa, već imate super dečka, sasvim je moguće da ovaj u koga ste zaljubljene ne bi bio ni upola tako dobar prema vama, ali… Ali, toliko vas privlači. I ne znate šta ćete.
Duboko udahnite nekoliko puta, ili duboko dišite nekoliko minuta. Pomaže i hladan tuš (naravno, ne baš leden tuš u zimsko doba), ili umivanje hladnom vodom. A onda, olovku i papir u ruke. Razmislite šta je to što vi u vezi želite, šta vam je potrebno, i to zapišite, stavku po stavku. A onda zapišite, za svaku navedenu stavku, za kog od te dvojice momaka vam se čini da bi vam to bolje pružio. Da ne bude zabune, svrha tog papira nije da ga se posle toga držite kao svetinje, ali vam već sistematično razmišljanje o celom problemu može pomoći da razbistrite glavu i da uvidite, za početak, šta je ono što vi zaista želite, i ko ili šta vas u tome ometa; recimo, vi želite opuštenu vezu, ali vaš dečko zaista nije kriv što vaša baka već razmišlja kakvu ćete venčanicu nositi i kako će vam deca s tim momkom izgledati, i to što vas ljudi iz vašeg okruženja smaraju nije razlog da kažnjavate dečka koji vas voli.
U svakom slučaju, ne činite ništa naglo. A jednom kad malo razbistrite glavu i sistematično razmislite o svemu, biće vam jasnije i šta vam je činiti – znaćete da činite pravu stvar onda kad ne bude sukoba između glave i srca. Biće žaljenja što se odričete ovoga ili onoga, ali ne i stvarnog sukoba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.