Sačuvati slobodu u vezi

Ima onih koji kada su u vezi praktično sve slobodno vreme posvete dečku ili devojci. S druge strane, ima i onih koje takvo ponašanje užasava; mogu oni da budu zaljubljeni, sve je to lepo, ali žele i svoju slobodu – žele da se i dalje viđaju s društvom, bave svojim aktivnostima i slično. I, nekada, da jednostavno budu sami. Njihova ljubav nije ništa slabija zbog toga; jednostavno, takve osobe su nezavisne, cene svoju slobodu i odbijaju da je se odreknu. Takav stav može da bude nejasan onima koji u vezi vole da se „prilepe“ za dečka ili devojku. Ako i vi veoma cenite svoju slobodu i ne želite da je se odreknete ni kad ste u vezi, šta da učinite? Da li je u redu da toliko želite da zadržite slobodu?

Naravno da je u redu. Ljubavna veza nije zatvor, pa da vam je kretanje obavezno ograničeno. Ono što ne treba da uradite „u ime slobode“ dok ste u vezi s nekim jeste da prevarite svog dečka ili devojku, ali sasvim je u redu da nastavite da se viđate s prijateljima i da nastavite s aktivnostima koje vas zanimaju. Sasvim je u redu da i dalje izdvajate neko vreme samo za sebe, kad ne želite ni sa kim da budete.

Da ne bi bilo zabune, najbolje je da svom dečku ili devojci odmah na početku stavite do znanja da svoju slobodu cenite i da od nje ne odustajete – i šta to tačno za vas znači (nekome je to redovno viđanje s prijateljima, nekome različite vanškolske aktivnosti, nekome vreme koje provodi u potpunoj samoći, nekome mešavina svega toga). Objasnite im, ako je potrebno, i da to što želite vreme odvojeno od njih ne znači da ih ne volite – objasnite im šta vam to vreme znači i zašto ga želite.

Nakon objašnjenja, ova vaša želja ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem za vašeg dečka ili devojku. Međutim, šta ako ipak bude problem – šta ako ne žele da vam dopuste željenu slobodu? Onda je na vama da odlučite da li želite da budete s osobom koja odbija da vam dopusti nešto što vama mnogo znači (a vaša želja, kao što smo rekli, nije ništa nenormalno) – ili biste radije da pronađete osobu koja je u stanju da vas voli takve kakvi ste i da vam ne ograničava kretanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.