najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Samo razonoda

Ljubav je super onda kad sve dobro ide. Čak i kad ima problema, s njima se često izađe na kraj, dokle god volite jedno drugo i oboje ste voljni da pravite kompromise. Problem je ako u nekom trenutku shvatite da zapravo volite samo vi.
Na šta mislimo? Tipična situacija je ljubav na letovanju ili zimovanju: upoznate nekog slatkog dečka ili simpatičnu devojku, bude vam super s njima, baš se zaljubite u njih, na moru vam bude prelepo… A onda ih pozovete i nakon povratka s mora (joj, sreće ako ispadne da živite u istom gradu!) i čujete hladan odgovor da od vaše veze nema ništa. Shvatite da ste upotrebljeni i odbačeni, da ste toj osobi bili samo razonoda na zimovanju.
Isprva ste u šoku. Vi se baš zaljubili u tu osobu, a ona… A sve one slatke reči koje vam je uputila, sva ona bliskost za koju ste mislili da je oboje osećate? Sve je to, shvatate, bila iluzija. Najobičnija laž, čija je jedina svrha bila da ostanete igračka toj osobi dok se ne umori od vas, dok joj ne dosadite. Ponižavajuće.
Šta učiniti ako se nađete u takvoj situaciji? Upamtiti trikove koje je ta osoba koristila, kako biste u budućnosti mogli da ih prepoznate ako neko drugi pokuša da ih upotrebi na vama, ali ne zatvarajte se u sebe, ne bežite od ljubavi, jer ipak nisu svi prevaranti i lažovi, i ljubav s pravom osobom je zaista prelepa stvar. Ako ste ljuti na tu osobu, potrudite se da bes izbacite iz sebe tako da nikog ne povredite – za to može da posluži fizička aktivnost, a može i vaša mašta, recimo, da smislite i zapišete šta biste sve rekli toj osobi i kako biste joj se osvetili, a onda da taj papir uništite kako vas ne bi trovao.
Ako vam se ovakva stvar desi jednom ili dvaput, nemojte kriviti sebe, niti smatrati sebe glupačom ili budalom, jer se svakome može desiti ovako nešto. Međutim, ako više puta poslužite drugima samo kao malo zabave, trebalo bi da se zapitate gde to grešite u proceni drugih ljudi kad vas je tako lako iskoristiti i slagati vas.
Jednom kad izbacite bes iz sebe, potrudite se da nastavite s uživanjem u životu, a tog prevaranta ili prevarantkinju zaboravite. Nisu vredni vaših misli ni vašeg vremena.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike