U trendu

Seks bez ljubavi – zašto? (1)

Luda žurka. Previše pića (mada ipak ne toliko da se samo ispovraćate, a nakon toga zaspite u prvom nezauzetom ćošku). Želja za nečim uzbudljivim; želja da se „dokažete kao muško“ ili da pokažete da niste jedina jadnica koja „ono“ još nije uradila, ili koja ne može da nađe nikoga s kim će to da uradi. Skupe se okolnosti i imate seksualni odnos s osobom u koju nimalo niste zaljubljeni; pod pretpostavkom da uopšte znate kako se ta osoba zove. Čuli ste za ovakve priče, sigurno, a možda se nešto slično desilo i vama. Moguće je da ste se zapitali: zašto uraditi nešto toliko intimno kao što je vođenje ljubavi s nekim koga ne voliš? Evo zašto to neki ljudi rade.

Nekada, radi se jednostavno o grešci. Ne radi se o potpunom neznancu, radi se o osobi za koju vam se čini da je ipak bar delimično znate i s kojom se stvari jako brzo odvijaju (samo da znate, nije tipično samo za tinejdžere da stvari između vas i nekog dečka ili devojke krenu vrlo brzo i da brzo dospeju i do kreveta – to se dešava i odraslima). Nekada, veze koje krenu tako „ludačkom“ brzinom ispadnu dobre, ali nekada se desi da je sve što je ta osoba htela od vas to da imate seks. Sledećeg dana više vas ne poznaje – kao da među vama nikad ništa nije bilo. Kada se o ovakvim situacijama radi, prvo što padne na pamet je da je momak na taj način iskoristio devojku, ali ni obrnuta varijanta uopšte nije toliko retka – dečko spava s devojkom koja mu se jako dopadne (i naravno, oduševljen je što ona tako brzo pristane na seks), a onda ga ta devojka već sledećeg dana „šutne“.

Drugi razlog za seks bez ljubavi možemo nazvati „neću komplikacije“. Momak ili devojka žele fizičko uživanje koje seks pruža, ali ne žele da se emocionalno upliću – u prevodu, nezreli su i nisu sposobni da emotivno ulože u vezu. U stanju su da daju svoje telo, ali ljubav nisu u stanju da pruže niti misle da je vredna primanja, to jest, dovoljno vredna da se potrude da je zasluže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.