najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sezona dezodoransa

Topli letnji dani za većinu znače "jipi, raspust!", ili "jipi, godišnji odmor!" – vreme za provod i uživanciju, vreme da se bavite svim onim zanimljivim stvarima koje zbog školskih obaveza niste mogli da postignete. Topli letnji dani znače još nešto – pojačano znojenje. Plus za tinejdžere može i inače da bude tipično da se pojačano znoje, zbog hormona, a onda dođe i leto, kada se znoje čak i oni srećkovići kojima je u toku hladnijeg vremena dovoljno da se istuširaju pa da uvek lepo mirišu. Naravno, niko normalan ne voli da se oseća na znoj – a ne vole to ni oni koji se nađu u njegovoj (ili njenoj) blizini. Lek za takve situacije je dezodorans.
Jednu stvar odmah da kažemo: dezodorans nije zamena za redovno održavanje higijene – on je samo deo redovnog održavanja higijene. Oni koji se ne tuširaju, samo se "pošpricaju" dezodoransom, i dalje neprijatno mirišu, nekada čak i gore nego kad bi se samo osećali na znoj. Dakle, prvo ide tuširanje, a zatim, odmah nakon toga, nanošenje dezodoransa.
Da li se opredeliti za sprej, stik ili gel? Odluka je na vama – svi su podjednako efikasni. Naravno, kao i prilikom kupovine parfema dobra je ideja da dezodorans isprobate pre nego što ga kupite, jer ne možete znati kako će mirisati baš na vama. Isto tako, može da bude dobra ideja da dezodorans isprobate, pa se tek sledećeg dana, ako vam se dopao, vratite da ga kupite – kada budete sigurni da na vašoj koži nije bilo nikakve nepovoljne reakcije (crvenilo, svrab), to jest, da niste alergični na taj dezodorans.
Mala napomena, za svaki slučaj: tema dezodoransa nije samo za devojke. Momci se obično znoje više nego devojke (najviše zato što su fizički aktivniji od njih), pa je njima dezodorans još i potrebniji nego devojkama, naročito ako žele da ih devojke uopšte puste da im priđu.
E, sad, može se desiti da se i pored redovne higijene i upotrebe pravilno odabranog dezodoransa neprijatno osećate na znoj ili, jednostavno, da se preterano znojite. Tada bi trebalo da posetite lekara, jer je moguće da se radi o nekom medicinskom problemu. Većina problema koji kao simptom imaju pojačano znojenje ili neprijatan miris na znoj uspešno se leče.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike