najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Slatke male poruke

U ljubavnoj vezi, kao i u mnogo čemu u životu, slatke sitnice mogu puno da znače. Jedna od takvih sitnica su i porukice poslate na različite načine, porukice koje ne moraju da sadrže ništa krupno, samo da budu slatke i da voljenoj osobi izmame osmeh.
Kada se pomenu porukice, većina danas pomisli na SMS poruke. To jeste jedan od mogućih načina da se poruka pošalje – ali samo jedan. Poruku možete poslati i mejlom, ili je napisati na papiriću i taj papirić dodati voljenoj osobi (ako ste u istom odeljenju, to možete učiniti i na času, ako imate hrabrosti za to – stvari postanu uzbudljivije kad znate da bi nastavnik mogao da vas uhvati, samo pazite da to ne bude kod nekog nastavnika kod kojeg biste mogli da upadnete u veće nevolje zbog toga). Poruke na papirićima su posebna stvar, jer je to konkretan papir koji držite u rukama, deluje trajnije od poruke u mobilnom telefonu.
Šta porukica da sadrži? Može da bude "volim te", a može i bilo šta simpatično, slatko, nežno, duhovito što vam padne na pamet, i za šta vam se čini da bi se dopalo voljenoj osobi. Može i nešto luckasto, ako se voljenoj osobi sviđaju luckaste stvari – većini se to dopada, ako nisu namćori ili jako ozbiljni.
Takvom porukicom govorite dečku ili devojci da ih volite, da mislite na njih, da smišljate kako da ih nasmejete, raznežite, da učinite da se osećaju bolje… Sladak gest, za koji nije potrebno puno truda (niko ne očekuje da primi nešto što bi moglo da dobije Nobelovu nagradu za književnost), samo da ne bude baš potpuni šablon, a voljenoj osobi to može puno da znači.
Ono na šta ne bi bilo loše je obratiti pažnju jeste količina takvih porukica. Nema nekih konretnih pravila, samo da ne bude jednom "u sto godina", niti toliko često da izgubi na značaju – koliko će to tačno biti, zavisi od vas i vaše procene voljene osobe, jer neki ljudi vole da primaju baš puno takvih porukica, a nekima brzo dosade ako ih ima u iole većem broju.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike