Slobodno gledanje i flertovanje

Kao što smo već pisali, i biti u vezi i biti u solo varijanti ima svojih prednosti, zavisi od toga šta vam u kom trenutku više prija. Jedna od zgodnih stvari kada ste u vezi jeste da možete slobodno da "zverate" u pripadnike suprotnog pola i da s njima flertujete, bez brige da ćete nekoga time povrediti.
Neki bi na ovo rekli da vam neće ni voljena osoba zabraniti da samo gledate, i da ima i onih koji vam ne bi branili ni izvesnu dozu flertovanja. To je tačno, samo što voljenoj osobi, čak i ako vam ništa ne brani, neće biti svejedno ako vi gledate zgodne momke ili lepe devojke, baš kao što ni vama neće biti svejedno ako voljena osoba to radi – u redu, nećete joj ništa reći, pokazaćete samopouzdanje i poverenje koje možda osećate, a možda i ne, nećete zarežati ni ako vam nekoliko puta ispriča o pametnoj, duhovitoj, simpatičnoj ortakinji kojoj je ista grupa omiljena kao i njemu (vaši muzički ukusi se prilično razlikuju), ali nije njegov tip; nećete pokazati ni zrnce ljubomore ako vam ona povremeno pominje svog dobrog (i odlično građenog) ortaka koji trenira basket (vama majka priroda nije našla za shodno da udeli iole primetnu spretnost) kako ne biste ispali posesivni tip koji je guši, ali neće vam biti svejedno.
Normalno je da, kad ste u vezi, ne obraćate pažnju samo na ono što se vama radi i ono što vama prija, već i na želje i potrebe voljene osobe, i da se malo vi prilagođavate njoj, malo ona vama. Normalno je – ali to možete povremeno da osetite i kao napornu obavezu. A kad ste sami, možete, između ostalog, da gledate koga god hoćete onda kad vam se gleda, da flertujete ako ste za to raspoloženi, i da ne morate da razmišljate o još nečijim potrebama ni o tome kome bi to moglo da smeta (osim, naravno, ako previše piljite u tuđeg momka ili devojku, ili flertujete s onima koji su u vezi).
Ima onih koji toliko uživaju u toj vrsti slobode da i ne žele da budu u vezi, bar ne nekoj ozbiljnoj – i to je sasvim u redu, ako ste u takvoj fazi. Ima i onih koji su toliko srećni u vezi da i ne osećaju potrebu da gledaju u druge niti da s njima flertuju (da, postoji i to). I jedna i druga varijanta su sasvim u redu, zavisi od toga u kakvoj ste situaciji i kako se osećate. Ono što je glavno jeste da se zbog svoje situacije ne "žderete", već da iskoristite sve njene prednosti – nešto od toga nećete moći jednom kad vam se situacija promeni.

Ostavite komentar