Smučila vam se omiljena pesma

Muzika je super, samo što se i s njom, kao i sa bilo čim drugim, mogu desiti nezgode. Jedna od posebno iritirajućih jeste kada vam se smuči omiljena pesma – do juče ste mogli da je po ceo dan slušate, a sad više ne možete da je smislite.
Nekada se to desi jer ste tu pesmu povezali s nekom posebnom osobom, s kojom ste u međuvremenu dospeli u ozbiljan sukob i više je ne podnosite, ili ste pak tu osobu na ovaj ili onaj način izgubili, pa vas pesma bolno podseća na nju. U takvim slučajevima ništa ne možete, sem da izbegavate da slušate tu pesmu. Ipak, daleko najčešći razlog zbog kojeg vam se neka pesma smuči je taj što ste je čuli previše puta, a to je uglavnom moguće izbeći.
Nekada se radi o pesmi koja vam baš nije omiljena, ali vam se dopada. A onda tu pesmu počnu previše da forsiraju; kuda god da krenete, čujete je, i dosadi vam – dobra je pesma, ali ne toliko da biste baš stalno hteli da je slušate. A nekada se radi o tome da vam je ta pesma omiljena i stalno je iznova puštate, opet i opet i opet, dok u jednom trenutku ne shvatite da vam se smučila i da želite da ujedate sve oko sebe kad je čujete.
Kako to izbeći? Delom tako što ćete izbegavati mesta koja stalno puštaju jednu te istu pesmu, onoliko koliko je to izvodljivo. A delom tako što ni omiljenu pesmu nećete puštati baš stalno, tako što ćete prekinuti sa puštanjem dok vam se ta pesma još uvek sluša. Ako tako postupite, verovatno će vam se ta pesma slušati i sledećeg dana, i onog posle, i onog nakon njega… A možete i povremeno po dan-dva, ili i više, da ne puštate tu pesmu, tako da je se zaista uželite.
Ponavljanje bilo čega u beskraj može dovesti do toga da vam se to smuči. A, mada teško da će vam to biti najteži problem u životu, nije baš prijatno kad vam se smuči omiljena pesma – muzika mnogima puno znači, uživaju u njoj, teši ih, raduje ih, skaču uz nju, i onda ume stvarno da smeta kada vam nešto što vam je do juče pružalo mnogo zadovoljstva odjednom počne da smeta. Da vam se to ne bi desilo sa omiljenom pesmom, potrudite se da je ne slušate baš stalno – i onda ćete još dugo moći da uživate u njoj.

1 komentar
  1. Bika Pešić

    Meni nikad muzika nije dosadila, pa ni omiljena pesma!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike