Sviđa im se kad im dajete savete

Neki momci se smesta naroguše kad pomisle da im devojka naređuje šta da rade u sopstvenom životu. Međutim, ako devojka ne komanduje, i ako je momak sam izložio problem devojci, mnogi momci neće imati ništa protiv toga da ih devojka posavetuje – naprotiv, biće im drago.
Ne kažemo da će automatski i poslušati savet. Nekad hoće, nekad neće. Ali, kao što devojkama puno znači da ih draga osoba sasluša kad imaju neki problem ili kad jednostavno žele da se izjadaju, i momci nekad imaju istu želju – i mnogo im znači kad je osoba koja ih sasluša njihova devojka. Uz to, momak devojci na taj način pokazuje poverenje, jer mnogi dečaci će se ustezati da pokažu bilo kakav znak slabosti. Puno im znači kad pred svojom devojkom smeju da se opuste, da ponekad budu slabi, i da onda budu maženi i paženi (figurativno ili i bukvalno).
Uz to, kad devojka posavetuje svog momka, mnogi momci će to shvatiti kao znak njene pažnje i brige za njega. Čak i ako ne misle da je njen savet ostvariv ili da bi zaista pomogao, ta njena briga je i dalje nešto u čemu će uživati i što će im značiti, a neretko njen savet može i da pomogne, nekad jer ona, kao devojka, iz drugačijeg ugla sagleda problem i pronađe rešenje koje njemu nije palo na pamet, nekad zato što ga drugačijim posmatranjem stvari navede na neku novu ideju koja bi mu mogla pomoći.
Naravno, i dalje stoji da nije preporučljivo davati nezatražene savete, kao i da ne treba drugima govoriti kako da žive svoj život. Ali, nije ni da će se svaki momak narogušiti čim mu devojka predloži da uradi to-i-to – mnogi će svojoj devojci biti zahvalni kako na pokazanoj brizi, tako i na dobrom savetu.
Bez brige, neće svaki dečko zarežati kad mu date savet, ima ih i koji će umeti da cene što imaju toliko pažljivu devojku koja brine i pokušava da im pomogne.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike