U trendu

Tanga: za i protiv?

Nema sumnje da je tanga donji veš omiljeni modni artikal većine muškaraca. Sudeći po najvećoj beogradskoj plaži, i žene smatraju da im baš tanga najbolje stoji. Ipak, o revoluciji ženske seksepilnosti nećemo ovom prilikom. Pre mode svakako dolazi zdravlje, te ćemo se tangom baviti iz ovog ugla.

Saglasno mišljenjima nekih zdravstvenih eksperata, preterano nošenje tange može nepovoljno uticati na zdravlje, odnosno, preciznije, na kožu. Osetljivo tkivo može biti iritirano ukoliko dolazi u kontakt sa tangom. Kako ostati zdrav u tangi?

Uvek nosite kilote, pogotovo tangu, od prirodnih materijala, a ne od sintetičkih. Ponekad je, međutim, veoma teško pronaći odgovarajući donji veš, jer su sintetički materijali sve zastupljeniji. Čini se čak da su najmoderniji modeli tanga gaćica napravljeni upravo od istegljivih streč materijala. Matrijali sačinjeni od poliamida i elastina zadržavaju toplotu i mogu izazvati iritaciju delikatnih delova sluzokože i kože uopšte. Najbolji i za nošenje najprijatniji i najzdraviji donji veš napravljen je ili od čistog pamuka ili od svile.

Nemojte nikada nositi previše tesne tanga gaćice, jer će do iritacije lakše doći. Nemojte stalno nositi tanga model gaćica. I bikini donji veš izgleda jednako seksi (ako vam je baš do toga stalo), ali ne iritira sluzokožu.

I za kraj – nekoliko saveta. Žene će uvek biti žene – rešene da učine sve zarad lepote, ali sledeće savete ipak poslušajte. Nikada ne idite u teretanu ili na aerobik sa tanga gaćicama. Naime, u toku fizičkih aktivnosti telo se znoji, pa će se i koža pri konstantnom trenju sa tangom sigurno upaliti. Dakle, jedno veliko „ne“ za tangu u teretani, ma koliko dobro ona izgledala po vašem mišljenju.

Drugi savet vezan je prvenstveno za higijenu. Leto je, nažalost, period kada bakterije, bacili i krpelji vrebaju sa svih strana. Kratke suknje i još „kraće“ gaćice zahtevaju da uvek obraćate pažnju na to kako i gde sedate. U riziku da zazvučimo dosadno, za žene je ipak najvažnije da budu zdrave u ginekološkom smislu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.