Teške muke s vezom na daljinu (2)

Pisali smo juče o nekim problemima i nekim dobrim stranama veza na daljinu. Danas možete pročitati o još nekim problemima, kao i predloge kako s njima izaći na kraj pa da vam veza opstane. A može da opstane, uprkos svim teškoćama.
Čuvajte se da ne podlegnete pritisku da viđanje mora da bude savršeno, „kao iz bajke“, sve baš onako kako ste zamislili. Lako je podleći tom pritisku, jer se viđate retko i želite da to onda bude fenomenalno i nezaboravno, ali ako ste pod pritiskom, teško da ćete uživati – verovatnije je da ćete biti nervozni i na kraju viđenja zaključiti da je bilo nezadovoljavajuće i bez veze. Dakle, opušteno, koliko god ste to u stanju (opušteno ne znači da zakasnite sat vremena i pojavite se neistuširani, masne kose, neobrijani, u prljavoj i ofucanoj odeći, već da se ne nervirate i ne planirate sve u najsitnije detalje).
Verovatno najveći problem u vezi na daljinu jeste poverenje, i zbog toga ovakva veza nije za vas ukoliko nemate samopouzdanja i ako niste u stanju da verujete voljenoj osobi. Jer, vi ne možete znati kad neko šta radi čak ni ako ta osoba živi u istom gradu kao i vi (prevare su moguće i ako živite u istom stanu), a kad se radi o nekome ko živi u drugom mestu, ostaje vam samo da toj osobi verujete, ako ste u stanju. Može se desiti da vam neko kaže da vas je voljena osoba prevarila ili da je na putu da vas prevari, da flertuje s nekim (ili s kime god stigne), ali možda vam niko ništa neće reći, a možda i ono što vam je rečeno nije tačno. Što znači da vi nikakve garancije nemate – ako niste u stanju da živite s tim i da budete u takvoj vezi, najbolje je i ne upuštati se u to, jer ćete se u suprotnom samo nervirati, biti nesrećni, može se desiti da voljenu osobu nepravedno optužite, ili da ispadne da je optužba bila na mestu i da vam satisfakcija bude ta što možete da kažete da ste znali da tu nešto nije u redu (i nije baš neka satisfakcija).
Uz sve rečeno – a navedeni su samo neki problemi i neke dobre strane veze na daljinu – ovakve veze nisu neostvarljive, nekada čak odvedu u dug i srećan brak, ili bar potraju nekoliko lepih godina. Ipak, za njih je potrebna velika snaga, mnogo strpljenja, razumevanja, ljubavi i tolerancije. Vredi pokušati!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.