Tropski mirisi za podizanje raspoloženja

Svako je nekad "u bedaku" i neraspoložen. Ni sivi zimski dani ne pomažu mnogo da vam se popravi raspoloženje. Prosto uhvatite sebe da sanjarite o letu i ludoj letnjoj zabavi, ili običnom letnjem viđanju s prijateljima, umesto da po hladnoći i sivom zimskom vremenu morate do škole, da slušate o stvarima od kojih vas bar jedan deo uopšte ne zanima, i da još posle toga radite domaće zadatke povezane s onim što vam nije bilo interesantno ni dok ste prvi put na času slušali o tome. Stvarno deprimirajuće. Ipak, ni zimsko sivilo ni neomiljeni domaći zadaci ne znače da baš morate ostati neraspoloženi.
Postoji jedan prilično brz i jednostavan način da momentano popravite raspoloženje, makar nakratko (mada, kad se jednom oraspoložite, možete baš i da probate da ostanete raspoloženi). Koji je to način? Tropski mirisi. Ovo je lakše devojkama nego momcima – kao jedno, njihovo čulo mirisa obično je oštrije, pa će lakše reagovati na mirise, a kao drugo, verovatnije je da će devojke imati neki tropsko-mirišljav proizvod pri ruci. Ipak, ni momci ne treba da odustaju – i mirisni gel za tuširanje njihove sestre (ili njihov) može da posluži, ako je pravog mirisa.
Dakle, šta učiniti? Neka vam u blizini bude losion za telo, gel za tuširanje, sapun ili nešto slično – neki takav proizvod s tropskim, egzotičnim mirisom (za školu je najzgodniji neki sapunčić, jer ne može da se prospe). Kad ste neraspoloženi, udahnite nekoliko puta miris te tropske stvarčice i osetićete kako vam se popravlja raspoloženje. U čemu je fora?
Tropski, egzotični mirisi asociraju na leto, na raspust, na mirisne kreme za sunčanje, na zabavu. Vrlo je verovatno da ćete, čim udahnete takav miris, zamisliti sebe kako uživate na plaži ili u bašti nekog kafića, kako uživate s prijateljima i nemate obavezu da sutra idete u školu, niti da radite nekakve zadatke – situacija kad možete da se u potpunosti prepustite zadovoljstvu. Ovde ne smeta ni ako obično ne idete na more, pa ni ako ne izlazite po kafićima – tropski mirisi asociraju na leto, na prijatnost i zabavu, a čak i ako ne letujete svake godine na Karibima, ništa vas ne sprečava da s osmehom sanjarite o tome.
Dejstvo ovog mirisa neće trajati dugo, ali jednom kada se oraspoložite, izuzev ako baš insistirate na tome da uvek vidite ružniju stranu stvari i na tome da ostanete u lošem raspoloženju, moći ćete i sami da se setite nečega što vam obično nabaci osmeh na lice (slušanje omiljene pesme, prelistavanje omiljenog stripa ili knjige, zvanje neke određene osobe…) i da to i uradite.

Ostavite komentar