najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Trudnoća nakon petinga u kadi?

Peting je super kao način da se zbližite s momkom ili devojkom, a da to još uvek ne bude baš seksualni odnos – samo što je i prilikom nekih oblika petinga moguće zatrudneti, ako se ne pazite. Često je pitanje da li je moguće zatrudneti prilikom petinga u kadi.

Kada kao takva može da bude dobro mesto za peting – oboje ste nagi, tela su klizava od vode i sapunice, svaki dodir je intenziviran i prijatniji… Prilikom takvog petinga, nije isključeno ni da oboje doživite orgazam, ukoliko dovoljno stimulišete jedno drugo. A, teoretski, ukoliko ima sperme, može doći i do trudnoće.

Međutim, u praksi, ovakav način da se zatrudni nije naročito verovatan. Momak bi morao da ejakulira baš blizu vagine svoje devojke, ti spermatozoidi (to jest, bar jedan od njih) morali bi da budu dovoljno brzi i “žilavi” da delom i kroz vodu i sapunicu dospeju do devojčinog vaginalnog kanala, i sve bi to trebalo da se desi onda kada su devojčini plodni dani. Nije nemoguće, devojka verovatno ne bi bila prva koja je na taj način zatrudnela, ali zaista nije verovatno da se sve to potrefi u isto vreme.

Da i ne spominjemo to da, mada spermatozoidi unutar tela i telesnih tečnosti mogu da prežive i po nekoliko dana, u vodi i sapunici mogu da prežive sasvim kratko. Zaista, mada je bolje za svaki slučaj zaštititi se kondomom ili kontraceptivnim pilulama, šanse da na ovaj način dođe do začeća su minimalne.

Naravno, neki drugi put možete poželeti i da vodite ljubav u kadi – to je izvodljivo, samo uzmite u obzir da voda i sapunica rastvaraju vaginalni sekret, pa bi za devojku odnos mogao da bude bolan (mogu da pomognu lubrikanti na bazi vode). Plus, ako vam je kondom sredstvo zaštite, treba uzeti u obzir to da ga bilo šta uljano (uljane kupke, na primer) može oštetiti, i opredeliti se za nešto drugo (kupka, gel, sapun, bilo šta što nije na bazi ulja).

2 komentara
  1. Marina Blagojev

    Pre svega želim da vas pohvalim jer imate odlične rubrike o svim temama koje interesuju tunejdžere. Volela bih da napišete nešto o ejakulaciji i tome slično. Unapred vam hvala.

  2. Ivana Gligorijević

    Članak je prilično dobar i može da pomogne, ali mislim da je korisnije pisati konkretno o samom činu, jer koliko god bili informisani, dodatna informacija neće škoditi!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike