najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U istoj prostoriji s bivšim

Raskid jako boli. Taj bol traje, kao i oporavak od raskida. Može vam se desiti da vam nimalo ne olakšava oporavak to što ste povremeno u istoj prostoriji kao i vaš bivši, ili ste negde napolju, ali ste mu fizički blizu.
Znate vi (valjda!) da je veza okončana. Možda ste i raskinuli baš vi. Moguće je i da, kad vas bivši pozove telefonom, nemate nikakav problem da mu ne baš nežno kažete da prestane da vas smara; ne, nećete ponovo biti zajedno, ne posle toga kakvim se pokazao. Ipak, nekakva osećanja prema njemu su vam ostala, i kad ga vidite, noge odjednom kao da su vam od želea, i samo biste da mu se bacite oko vrata i ostanete mu u zagrljaju. A viđate ga povremeno – u školi, i dalje izlazite na slična mesta, nekada ga vidite i u gradu… I svaki put morate da naterate sebe da se ne rastopite pred njim. Teško je.
Šta učiniti? Za početak, budite svesni da će vam isprva biti jako teško kad se nađete u blizini svog bivšeg, i da je to sasvim normalna pojava. Ipak, nemojte opsesivno izbegavati sva mesta na kojima biste mogli naleteti na njega, jer će vam onda biti samo još teže onda kada ne možete da izbegnete da ga sretnete. Još je gore ako pokušavate da sve živo tempirate tako da nikada ne naiđete na njega – tako traćite i vreme i energiju i, zapravo, jako mnogo vremena provodite razmišljajući o bivšem, pa tako dodatno povređujete sebe.
Kada ga sretnete, pozdravite ga. Loše ćete izgledati i još gore se osećati ako pobegnete plačući kad ga vidite. Ne treba da se upuštate u neke duge razgovore, samo ga kratko pozdravite – vremenom će postajati sve lakše.
Razmislite o tome da istražite neka nova mesta na kojima još niste bili. To nije isto kao i izbegavanje mesta na kojima možete naleteti na bivšeg, nego je prilika da malo promenite okruženje i upoznate neke nove ljude – i to, po mogućnosti, bez straha od toga da bi i on mogao da naiđe sa svojom ekipom i da se zbog toga celo veče osećate izbedačeno.
Jednu stvar nipošto ne treba da uradite, a to je da pokušavate da stalno ćaskate s njim. Ako to učinite, on će verovatno misliti da pokušavate da ponovo budete zajedno – bilo da to želi ili ne želi, to što misli da vi ne možete bez njega hraniće mu ego, što teško da vam je cilj. Samo se nasmešite, recite mu: “Ćao”, i prođite pored njega kao pored još nekoga koga učtivo pozdravljate, ali vam i nije nešto posebno bitan. Ponovite to dovoljno često, i to će postati istina – on će postati samo još jedan dečko koga, eto, često srećete jer ste u sličnom okruženju.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike