Upisali ste vozački?

Tata vam je obećao da ćete upisati za vozački ispit još kad budete imali sedamnaest i po, taman da se obuka završi i vi ste punoletni i odmah uskačete u neki jugić. Za upis ste čekali do devetnaeste, a i sa dvadeset jednom vozite ćaletovu staru ladu.

No, šta je tu je, imate položeno a i šklopocija se kotrlja, malo bolje nizbrdo nego uzbrdo, ali bože moj, zemlja je sastavljena od neravnina. Srećni ste što vam je pošlo za rukom da položite iz druge i što imate mogućnost da vozite omiljeno vam vozilo, ali pazi sad ovo…

Pol O`Ven (Paul O“Ven), osamnaestogodišnjak iz Velsa je u istoj nedelji dobio vozačku dozvolu za automobil, motor i avion! Još kao klinac je želeo da postane pilot, a ispit za tu profesiju mu se poklopio u istoj nedelji sa terminom za polaganje ispita za vozilo B kategorije. Da bi razbio nervozu, odlučio je da polaže i ispit za motor i uspeo je u sva tri poduhvata. Ovaj dečko kaže da bi najviše voleo da vozi biznis-letove, to mu najviše odgovara jer tako prevozi biznismene na destinacije širom sveta i uživa sav komfor odmora koji i oni.

Od svih vozila za koje poseduje dozvolu, po njegovim rečima, najdosadnije je voziti automobil. Poverovaćemo mu s obzirom na to da će ogromna većina nas upravljati avionom samo u video igrama, i to uglavnom neuspešno.

Ako se još uvek niste upisali u neku od auto škola, raspitajte se šta koja sve nudi. Ako imaju samo obuku za A, B, C i eventualno D kategoriju, slobodno im kažite da su zaostali za trendovima. Uostalom, kada se obučavate na jugu, to je već dovoljno zaostalo, tako da im ne morate nabijati dalje komplekse. Dakle, ako vam auto, kamion i motor nisu dovoljni, učlanite se u paraglajding klub ili tome slično, pa pokažite da i mi konja za trku imamo! Mada, kad završite obuku i sednete za volan, nema tih konja i kubika koji će biti dovoljni za trku…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike