U trendu

Upomoć, strije!

Sa pubertetom i početkom "ludačkog rada" hormona mogu doći i razne neprijatnosti. Jedna od stvari koje mogu da se dese devojkama jeste da počnu naglo da se goje, da počnu da im se skupljaju masne naslage. Uz to dolazi i nagli rast grudi, što mladoj devojci može izgledati zastrašujuće, a svakako će se osećati prilično nelagodno – maltene do juče bila je "skroz ravna", a sad su joj naglo porasle grudi i proširili joj se kukovi. Pored svega, kao da ta nagla promena nije dovoljno problematična za "varenje", zajedno sa ovakvom promenom može doći još nešto: strije. Strije izgledaju kao prugice i javljaju se tamo gde je došlo do naglog rasta – mogu se javiti na grudima, na kukovima i uopšte bokovima, a trudnice nekad dobiju strije na stomaku. Naravno, nijedna devojka ni žena ne voli da vidi strije na sebi, ali ako ih i primetite, strije nisu nikakav razlog za uzbunu.
Ma koliko vam ružno strije izgledale, one nisu nikakav znak bolesti ni poremećaja. Strije su samo pokazatelj da ste porasle (ili da je neki deo vas porastao) brže nego što je to vaša koža mogla da "prati", pa je došlo do istezanja. Od strija nema nikakvih zdravstvenih posledica, a što se estetike tiče…
Što se estetike tiče, ako se bojite da će dečaci misliti da ste ružne jer imate strije, neće. U najvećem broju slučajeva dečaci strije i ne konstatuju; ako ih i primete, nisu im bitne niti ih smatraju nečim vrednim pažnje. Verovatnije je da strije primeti vaša drugarica dok ste na bazenu nego da ih konstatuje vaš dečko. Ukoliko planirate karijeru modela za donji veš, strije mogu biti problem – inače stvarno ne predstavljaju bitnu stavku u životu.
Neka je i tako, vama se strije ne dopadaju i ne želite ih! Na vašu sreću, tome ima pomoći. Danas postoji veliki broj različitih krema protiv strija – te kreme mogu vam pomoći da strije ublažite, ili da ih čak i eliminišete. Dovoljno je da se raspitate u najbližoj apoteci, a ako želite nešto pouzdanije, možete se obratiti i dermatologu, koji će najbolje znati koja bi vam krema odgovarala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.