U trendu

Uz malo šminke do savršenog lica

Ovaj tekst nije o tome kako da postignete savršen ten niti nešto slično – ovde se radi samo o obliku lica. Savršenstvo je, naravno, relativan pojam; ipak, kad je reč o savršenom obliku lica, smatra se da je to onaj kod koga je širina lica jednaka polovini dužine. Premda svako ima svoju ideju savršenog, takav oblik lica je nešto što većina smatra najprijatnijim oku. Nažalost, nismo svi rođeni s takvim licem (niti je, kad je o tome reč, savršen oblik lica nešto što je presudno za bilo šta u životu), ali uz sasvim malo kozmetičkih trikova moguće je da izgledamo kao da imamo baš takvo lice. Evo i kako.
Za početak, neophodno je da odredite oblik svog lica. Postojeći oblici su: savršeno, ovalno, okruglo, izduženo i četvrtasto lice. Jednom kad utvrdite oblik lica (to se najlakše radi tako što njegov oblik ocrtate na ogledalu), rumenilo u ruke (to je sve što vam je za iluziju o obliku lica neophodno) i "na posao".
Ukoliko vam je lice ovalno (uzgred budi rečeno, to je takođe odličan oblik lica, jer uz njega "idu" sve frizure), treba samo da ga malo izdužite. To možete učiniti tako što ćete naneti rumenilo na najpuniji deo obraza. Nasmešite se zatvorenih usta, i tako ćete naći pravu početnu tačku.
Devojke često ne vole kada im je lice okruglo – to ih asocira na višak kilograma, čak i kada ga uopšte nemaju. U svakom slučaju, uz pravilno naneseno rumenilo i okruglo lice može da izgleda kao da ima idealan oblik. Nanesite rumenilo na jagodice, i sve bleđe prema slepoočnicama – to će vam vizuelno izdužiti lice.
Ukoliko vam je lice izduženo, za idealan oblik potrebno je da ga malo vizuelno "skratite". To ćete postići tako što ćete na vrh brade naneti malo tamnijeg mat rumenila. Na jagodične kosti nanesite istu nijansu, koja se pretapa u svetliju.
Četvrtasto lice ume da izgleda pomalo muškobanjasto, pa ga treba učiniti nežnijim. Za to je potrebno da nanesete rumenilo tačno ispod jagodice i prema ivici lica. Zatim pređite istom bojom preko vilične kosti da biste ublažili njenu liniju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.