U trendu

Vaš dečko se samozadovoljava

Samozadovoljavanje spada u one „mnogi to rade, niko neće da priča o tome“ teme. Zato može da nastane problem kada, sasvim slučajno, uhvatite svog dečka „na delu“ – upadnete u sobu ili kupatilo i vidite da on masturbira.
Situacija je podjednako nezgodna i ako već imate odnose s njim, kao i ako ih još uvek nemate. Ukoliko već imate odnose, i još ako su redovni i verujete da u njima stvarno oboje uživate, verovatno ćete se upitati šta radite kako ne treba, zar mu nije dovoljno to što vodi ljubav s vama, da li vas stvarno voli… A ako još uvek niste stupili u seksualne odnose, takav prizor je ne baš dobrodošlo podsećanje da je vaš dečko, između ostalog, i seksualno biće – onda se pitate da li će vas prevariti, da li će ostati s vama, da li vas i dalje voli, jer je očigledno da on ima neku potrebu koju vi ne ispunjavate, ili bar tako izgleda.
Odmah da vam kažemo da ovakva situacija uopšte nije zabrinjavajuća. Potpuno je normalno da tinejdžeri (a i tinejdžerke, mada se o tome još ređe priča i mnogo više njih se stidi da to radi) masturbiraju. Prosečan šesnaestogodišnjak nekad ima erekciju i na svako pola sata. Naravno da se neće svaki put samozadovoljavati, ali to je velika količina seksualne energije.
Istina o samozadovoljavanju je da to rade mnogi, bilo da su u vezi ili ne, bilo da imaju seksualne odnose ili ne. U samozadovoljavanju nema ničeg lošeg; to je način da uživate, kao i da bolje upoznate svoje telo i njegove potrebe (naravno, neophodno je paziti na higijenu, kao i na to da se ne povredite ako koristite neki predmet). Čak je česta pojava da oni koji su u vezi i imaju redovne odnose češće masturbiraju od onih koji odnose nemaju – telo se navikava na seks i na zadovoljstvo, želja se pojačava, a voljena osoba nije baš uvek pored vas (plus je moguće dobiti ranice od trenja ako baš često imate seksualne odnose, dok je to prilikom samozadovoljavanja ređa pojava, jer ono traje znatno kraće).
Dakle, ako vidite dečka da se samozadovoljava, ne uzrujavajte se, ono što radi je potpuno normalno, baš kao što ni on ne bi trebalo da se uzruja ili da nešto loše pomisli o vama ako vidi da se vi samozadovoljavate. U takvoj situaciji dve su stvari koje možete učiniti – jedna je da kažete „ups“ i izađete, a druga, ako ste već u intimnim odnosima (u tom slučaju, nadamo se i da ste dovoljno stari za intimne odnose i da vodite računa o zaštiti), da ponudite „pomoć“.

2 komentara
  1. Sanela Vlajnić

    Super je članak. Oduševila sam se, stvarno.

  2. Željko Nedeljković

    U svakom slučaju, svaka čast. U ovome ima dosta istine. Ovo je delikatno pitanje – zašto to neko radi sam… ili sama. Eto polemike. Pozdrav, dobri ste.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike