Veza s najboljim drugom vašeg bivšeg

Bilo bi jako zgodno kada bismo mogli da odaberemo u koga ćemo se zaljubiti; tako bismo poštedeli sebe mnogih nezgodnih situacija. Ne bi bilo, ili bi ga bar bilo znatno manje, zaljubljivanja u osobe s kojima bi veza mogla da bude problematična – ne u smislu da su narkomani, kriminalci, nasilnici ili su nam preblizak rod, ali ipak problematična. Međutim, ne biramo u koga ćemo se zaljubiti – pa se može desiti, recimo, da se ludo zaljubite u najboljeg druga svog bivšeg dečka.

U zaljubljivanju u takvu osobu nema ničeg posebno neobičnog. Bile ste nekada zaljubljene i u svog bivšeg, dopadao vam se, a njegov najbolji drug mora da mu je bar u nekim stvarima sličan, ili ne bi ni bili prijatelji. Naravno, u nekim stvarima se i razlikuju – moguće je, upravo u onim stvarima koje su vas nervirale kod vašeg bivšeg i zbog čega ste s bivšim i raskinuli. Moguće je da vam, na neki uvrnut način, najbolji drug vašeg bivšeg dečka deluje kao usavršena verzija vašeg bivšeg dečka. Osoba s najboljim osobinama vašeg bivšeg, a bez onih najlošijih. Kako se ne zaljubiti u takvog?

Naravno, nije fer ako se u nekog dečaka zaljubite samo zato što vam deluje kao usavršena verzija nekog drugog. Dobro, niste vi birali u koga ćete se zaljubiti, tako da tu niste krivi, ali ne bi bilo fer ni da pokušavate vezu s nekim za koga smatrate da je „poboljšani model“. Kada ste s nekim u vezi, to treba da bude jer vam se ta osoba dopada zbog nje same, a ne zato što vas podseća na nekog drugog, ili na vaš ideal nekog drugog.

Pored toga, veza s najboljim drugom vašeg bivšeg dečka može vašem novom dečku da napravi probleme u prijateljstvu. Vašem bivšem sigurno neće biti svejedno što se njegov najbolji ortak zabavlja s njegovom bivšom devojkom. Biće tu, verovatno, i ne baš lepih komentara, izrečenih samo napola u šali, komentara kao: „Aha, dobio si moje ostatke.“ Nimalo prijatno. Da i ne spominjemo šta će se desiti jednom kada raskinete i s novim dečkom – kako će vas njih dvojica zajedničkim snagama ogovarati. Jeste, tada će već obojica biti vaši bivši i kao ne bi trebalo da vas bude briga šta dva dečaka koji vam više nisu ništa pričaju o vama… Ma, da, sigurno. Neko vreme nećete moći a da se ne pitate šta li pričaju o vama.

Jesmo li vas uplašili i naveli vas da dobro razmislite pre nego što se upustite u vezu s najboljim drugom svog bivšeg dečka? Jesmo? Odlično! Znači da ćete biti obazrivi i da se nećete upuštati u takvu vezu osim ako zaista ne možete da odolite, ako zaista niste baš, baš zaljubljeni. Ako zaista jeste baš, baš zaljubljeni baš u najboljeg druga svog bivšeg dečka i ako vam je ljubav uzvraćena, pa, onda možemo samo da vam poželimo svaku sreću i da uživate u ljubavi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.