U trendu

Vežbanjem do boljeg raspoloženja

Različite ružne stvari mogu vam pokvariti raspoloženje. Fizička aktivnost, u principu, popravlja raspoloženje, a za pojedine probleme postoje i vrlo konkretni sportovi koji vam mogu pomoći da se oslobodite posledica po vaše raspoloženje koje su izazvali.
Recimo, dečko vas je strahovito iznervirao, toliko da osećate da biste mogli da ga prebijete. Poboljšanju vaših odnosa neće pomoći ako to zaista i učinite, ali će zato dobar trening kik-boksa učiniti čudo za vaše raspoloženje. Povećan vam je adrenalin, mišići su vam napeti – a kik-boks se sastoji od udaraca i brzih, naglih pokreta. To će vas naterati da se preznojite, oslobodiće vas tenzije i frustracije, plus će vaš organizam proizvesti veće količine endorfina, hormona koji izaziva osećaj zadovoljstva.
Nije problem taj što ste se posvađali s dečkom, već što vam je slomio srce? Tada možete biti u iskušenju da slušate tugaljivu muziku i da utamanite pola kilograma čokolade, ali bolje je da i jedno i drugo poklonite nekome i da odete na jednosatni kondicioni trening. To znači brzo izvođenje vežbi uz maksimum snage. Između vežbi se ne prave pauze i potrebna je potpuna koncentracija da bi se izvele, pa nećete imati kad da se osećate ucveljeno i lamentujete nad svojom tužnom sudbinom. Plus, dobićete i lepo oblikovano telo (naravno, ne posle samo jednog treninga), što će vam podići samopouzdanje i začas vam dovesti hiljadu puta boljeg dečka.
Osećate se neraspoloženo i sve emocije su vam intenzivne? Tada vam može pomoći joga – one vežbe joge koje su umerene i ne zahtevaju sposobnosti akrobate. Ovakve vežbe opuštaju telo i regulišu i produbljuju disanje, što donosi osećaj unutrašnjeg mira i omogućava da vam emocije budu uravnotežene.
Naravno, ako već imate svoj omiljeni sport i posle treninga ste vedri i puni pozitivne energije, samo napred, bavite se njime! Bitno je da uživate i oslobodite se lošeg raspoloženja.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike