Vreme je da središ sobu

Znamo da je to mukotrpan posao, naročito za one čiji je životni moto „zašto da nameštam krevet kada ću i onako tu uveče da spavam“. Ali – znaj da ćeš se osećati mnogo lepše i prijatnije kada ne budeš morao/la da šutiraš limenke po podu i kada ti prljave čarape ne izvire u nezgodnom trenutku (čitaj: kada ti u posetu dođe drug/arica). Evo osam ultra-mega-super-brzih saveta koji će ti zauvek skinuti sa vrata tvoju kevu i njeno filozofiranje na temu „kad ćeš jednom da se setiš da obrišeš tu prašinu“…

1. Pregledaj sadržaj svog ormana. Odloži sve što je preveliko ili premalo i ono što ne nosiš već duže vreme.

2. Odvoji u jednu kolonu pantalone, u drugu cipele, u treću džempere… Tako organizovana garderoba će učiniti tvoje pripreme za izlazak mnogo efikasnijim i bržim.

3. Kupi gomilu plastičnih korpi i kutija, i u njih stavljaj vansezonsku odeću koju trenutno ne nosiš (npr. leti stavljaš rukavice, šalove, džempere…).

4. Ako tvoj orman nema dovoljno vešaljki, postavi dodatne i o njih vešaj sve počevši od kaiševa do šešira.

5. Treba ti neko mesto gde ćeš da ostavljaš narukvice, šnalice i slične stvarčice? Posluži se staklenim kuhinjskim teglama.

6. Kupi nekoliko plastičnih kutija u boji i u njih stavljaj svoje lične stvari. Na primer, napuni ih razglednicama, rođendanskim čestitkama i ulaznicama. Tako ćeš sve svoje uspomene čuvati na jednom mestu, ali i dalje od očiju tvog dosadnog brata. Pored toga, možeš na zid da postaviš svoju verziju „table za oglašavanje“ na koju ćeš lepiti fotografije i sve one cool podsetnike na neke lepe događaje (npr. pozivnica za matursko veče).

7. Ako uvek olovkom šaraš po svemu i svačemu, zašto to ne bi radio/la i po svom stolu? Kupi rolnu širokog jednobojnog papira i odmotaj taman onoliko da prekriješ površinu svog stola. Stavi i dovoljno flomastera u boji. Kada papir bude ispisan brojevima telefona, adresama, porukama i tvojim crtežima, skini ga i stavi novi.

8. Napravi više prostora tako što ćeš sve svoje sveske, magazine i kataloge staviti u kartonske kutije. Na svakoj kutiji ispiši njen sadržaj tako da ćeš moći uvek da nađeš ono što ti je potrebno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.