U trendu

Za snažno i mišićavo telo

Owen McKibbin izgleda savršeno dobro. Pojavljivao se čak šest puta na naslovnoj stranici magazina „Men“s Health“, uključujući i novembar 2000.

Momci perfektno izvajanih trbušnih mišića koji su okruženi gomilama „vrištećih“ devojaka dolaze i odlaze. Owen McKibbin je drugačiji. Nema potrebe da slomite kičmu da biste ojačali i imali lep stomak. Ali u slučaju ovog momka, to je upalilo. Evo i kako.

On je izgradio svoje mišiće upravo zbog slomljene kičme, što je dijagnozirano tek kada je imao 30 godina! Lekari smatraju da je rođen sa povredom ili da je polomio dok je povređen vežbao na koledžu. „Jedina stvar koja me je oslobađala bola jeste održavanje mog stomaka ravnim i kolena pokretljivim,“ kaže McKibbin koji danas ima 35 godina. Još uvek vežba 6 puta nedeljno, radeći vežbe za stomak i radeći 45 minuta napornijeg oblika aerobika. Evo jedne od vežbi koju primenjuje, a koja će i vama pomoći da izgledate znatno bolje.

A – Ova vežba je tradicionali joga pokret i značajno će ulepšati srednji deo vašeg tela. Stavite šake i kolena na podlogu, sa dlanovima direktno ispod ramena. Kolena neka budu odmah ispod kukova. Polako dižite glavu prema tavanici, i iskosite leđa spuštanjem sredine tela prema podu.

B – Zadržite za momenat početnu poziciju; spustite glavu između ramena i uvucite i podignite stomak naviše. Zastanite i vratite se u početnu poziciju. Uradite 3 seta po 20 ponavljanja.

Želimo vam dobar provod i lep izgled!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.