Zna li uopšte šta hoće? (1)

Mnogima se desilo da se njihova simpatija, ili čak dečko ili devojka, jedan dan ponašaju na jedan način, a već sledeći potpuno drugačije. To vas ostavi potpuno zbunjenim, jer vam uopšte nije jasno "na čemu ste", šta simpatija, dečko ili devojka hoće, šta očekuju od vas, kako da se postavite.
Nekada se radi o poigravanju, i to ne uvek u negativnom smislu. Dešava se i da se neko samo poigrava vama i vašim osećanjima, ali neretko poigravanje služi samo tome da vas održi zainteresovanim, jer ne znate šta da očekujete, pa tako bude zanimljivije. Sviđate se toj osobi, želi da ostanete s njom, i smatra da će vam biti interesantnije i da ćete biti više zainteresovani ako se ponaša potpuno nepredvidljivo. Ukoliko vam ovakve "igrice" smetaju, recite to voljenoj osobi, i trebalo bi da prestane – ona želi da vas zadrži uz sebe, ne da vas povredi.
U drugim slučajevima, nimalo retkim kad se o vašim godinama radi (mada, ima toga dosta i kod starijih), osoba s kojom ste ni sama još uvek ne zna šta hoće, i ponašanje joj se menja onako kako se predomišlja. Hoće vezu, neće vezu, hoće i vezu i slobodu, hoće da stvari budu ovakve, hoće da budu onakve, negde čuje da to treba da bude ovako ili onako, nešto je uplaši (i momke i devojke štošta može da uplaši)… Sve to, podstaknuto time što veoma mlade osobe uglavnom nemaju nikakvo iskustvo s vezama, znaju samo ono što su negde čuli ili pročitali, pa niti znaju kako sve to "treba da izgleda" (nema striktnih pravila), niti šta bi se lično njima svidelo.
Sutra pročitajte šta da učinite kad ste s osobom koja ni sama ne zna šta hoće, i to se tako razvlači u beskraj. Ne očekujte lako i bezbolno rešenje, jer ga u ovakvoj situaciji nema, ali rešenje ipak postoji – ne, nije "odmah vi to presecite, pa nek on/ona zeza nekog drugog, ne treba vam to u životu".

2 komentara
  1. Leontina Kostić

    Mrzim te glupe igre! Nije mi jasno šta imaju ljudi od toga. Treba sve lepo, iskreno i otvoreno, a ne tako, bezveze!

  2. Zorica M

    Ja upravo živim u takvom braku gde me muž dva dana voli, a pet mrzi, čas hoće da me poljubi, a čas mu dođe da mi priča kako ne može da me podnese i kako sam mu uništila život, pa bi me onda opet ljubio. Ja još nisam odgonetnula o čemu se radi, sebe smatram dobrom i korektnom osobom, koja samo želi malo ljubavi i pažnje, što očigledno ne dobijam. Onda danima plačem. Kad bih samo znala zbog čega to radi?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike