U trendu

Beli predmeti u kući su vam požuteli? Uz pomoć ovih proizvoda biće kao novi

Postoji veliki broj predmeta u domaćinstvu koji su napravljeni od plastike, a oni koje su bele boje često vrlo brzo poprime ružnu žućkastu nijansu. Ako i vas živciraju požuteli okviri prozora, utičnice koje više nisu bele boje ili daljinski upravljači koji su od stajanja promenili boju, ne brinite se. Uz pomoć jednostavnog trika svi ovi beli, plastični komadi nameštaja ponovo će biti čisti, blistavi i beli, piše Love To Know.

Potrebno vam je:

posudu koju ćete napuniti vodom
sredstva za pranje
meku tkaninu kojom ćete utrljavati sredstva na plastičnu površinu
suve krpe ili peškire
četkice za zube
gumene rukavice kojima ćete zaštititi svoju kožu

Postupak čišćenja:

Prvo s čim možete pokušati da uklonite ružne mrlje je – soda bikarbona. Umočite jedan kraj krpe u vodu, a zatim u sodu bikarbonu i laganim kružnim pokretima istrljajte površinu kojoj želite da vratite stari sjaj. Nakon minut, dva trljanja trebalo bi da se vide rezultati. Takođe, sodu možete rastopiti u malo vode i time pokušati da istrljate sve površine koje su zaprljane i koje su poprimile žutu boju.

Još jedna stvar koju možete koristiti za čišćenje žutila na prozorima i drugim plastikama je – deterdžent za pranje sudova. Potrebno je staviti jednu malu čašu deterdženta u posudu ispunjenu s četiri litra vode. Umočite sunđer ili krpu u tu tečnost i lagano, više puta pređite preko površina koje želite da očistite.

Ako preferirate korišćenje nekih od prirodnih preparata za skidanje žutila s plastike, može koristiti jabukovo sirće, koje ćete naneti direktno na površinu. Takođe, u ovom postupku  dobro je koristiti i mešavinu alkoholnog sirćeta u kombinaciji s vodom. Rastopite malo sirćeta u posudi s vodom i tim rastvorom poprskajte površine koje želite da očistite.

Budite oprezni s utičnicama i prekidačima da voda ne uđe na mesta gde ima struje. Iste metode čišćenja možete primeniti i na požutjele PVC okvire vrata ili prozora, tostere, daljinske upravljače, klime i tome slično, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar