U trendu

Bolju foru zaista niste videli: Očistite radijatore za manje od 1 minuta (video)

I dok onu spolja možemo da uklonimo tako što ćemo je jednostavno prebrisati, one unutra je malo teže rešiti se.

Približava nam se zimski period i grejna sezona, pa je tako savet očistiti radijatore i pripremiti ih na vreme.

I dok prašinu spolja vrlo lako možemo obrisati, ona unutra je malo teža za rešiti je se. Prašina nije samo estetski već i zdravstveni problem, posebno za one sa alergijama.

Srećom, mnogobrojni korisnici društvenih mreža podelili su brojne zanimljive ideje za čišćenje.

Jedna korisnica TikToka podelila je video kojim su oduševljeni mnogi , trik za koji može poslužiti bilo koji osveživač prostora ili sredstvo za dezinfekciju u spreju, koje izlazi pod jačim pritiskom. Prskla je tim sprejem i isterala doslovce svu prašinu iznutra, a pritom je napravila i miris.

Osim toga, neko je u komentarima dao i još jednu praktiču ideju – na pod možete postaviti peškir ili nekakav papir, kako bi prašina padala tu, a ne svuda po podu.

A tu je i ovaj savet:

Puno stvari u domaćinstvu može se odraditi na jeftiniji i jednostavniji način, a to dokazuje i video koji je objavila jedna korisnica u kojem je pokazala kako brzo i lako očistiti radijatore.  Prvi korak u čišćenju je postavljanje jednog  peškira i plastične posude ispod radijatora – kako ne bi nastala lokva vode. Zatim uzmite jednu mericu praška za rublje i kipuću vodu te ih pomešajte. Lagano izlivajte mešavinu u radijator – kada izađe s druge strane videćete koliko prljavštine uklanjate, pa ponovite postupak još jednom ako je potrebno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.