U trendu

Deluje čak i kad soda, limun i sirće omanu: Ovo uklanja i najupornije mrlje sa tuša i kade očas posla

Želite da uklonite tvrdokorne mrlje i buđ u kadi, a čak ni soda bikarbona, sirće, limun, so… ne daju željene rezultate?

Jedno od sve popularnijih sredstava je boraks, odnosno natrijum-tetraborat, so borne kiseline koja je obično u obliku belog praha.

Preporučuje se da se njime pospu kada i dno tuš kabine i da se mrlje potom lagano protrljaju vlažnom četkom. Ipak, imajte na umu da ovo nije dobro rešenje za vrata tuš kabine.

Mnoge domaćice za vrata koriste i obično suncokretovo ulje – sipaju ga u sprej-bocu i dobro našpricaju vrata tuš kabine, potom ostave petnaestak minuta da deluje, a zatim obrišu i pokupe višak masnoće ubrusom ili starim peškirom.

Jedno od boljih rešenja je i mešavina deterdženta za pranje posuđa i sirćeta, a prednost ove tečnosti je to što se njome čiste i vrata kabine i samo dno. Zagrejte sirće tek toliko da bude vruće, ne i da proključa, a zatim ga pomešajte s jednakom količinom deterdženta, sipajte u sprej-bočicu i dobro promućkajte. Nakon što pospete uprljanu površinu, ostavite da odstoji desetak minuta, a potom obrišite sunđerom ili četkom.

Ovom mešavinom može se čistiti i sudopera, pločice u kuhinji ili kupatilu, bilo koja površina na kojoj je prljavština „uporna“, piše Glossy.

Jeste li već probali neki od ovih trikova ili imate neki svoj koji uvek deluje?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar