U trendu

Imate li svoju komandnu poziciju u stanu? Jako je bitna za zaštitu i sreću u domu

Drevna kineska disciplina je idealna za uređenje malih stanova. Ipak, ona ima neke svoje zakonitosti koje morate ispoštovati. Jedna od njih je i tzv. komandna pozicija, koja uvećava sreću u domu. U feng šuiju, komandna pozicija ili tačka energije, predstavlja mesto u prrostoriji za koje verujete da je najbezbednije i pruža dobar pregled na ostatak stana. Komandna pozicija je mesto obično smešteno nasuprot vratima.

Sa njega veoma lako možete videti ulazna vrata i ono vam pruža najbolju, vizuelnu i fizičku kontrolu vašeg prostora.

Kada ste na komandnoj poziciji, vi ste u najpovoljnijem položaju da privučete sreću i zaštitite se, smatra kineska disciplina. Nalazite se u komandnoj poziciji kada lako možete da vidite vrata ili ulaz sa mesta gde sedite ili stojite, a da ne okrećete glavu. Za najveću zaštitu i sreću, važno je da budete u komandnoj poziciji kada ležite u krevetu, sedite za stolom i kuvate za šporetom.

Takozvana „komandna pozicija“ pri raspoređivanju nameštaja rezervisana je za važne komade poput kreveta u kome spavate. Krevet je zapravo komad nameštaja koji ima primat za postavljanje nasred sobe zato što svako od nas provede svakog dana nekoliko pasivnih sati dok spava. Pravilan položaj je takav da budete licem prema vratima, ali ne i u ravni sa njima dok ležite. Najbolje je da krevet stoji dijagonalno u odnosu na vrata, ali često neizvodljivo. Rešenje: postaviti ogledalo u kom možete videti vrata dok ležite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar