U trendu

Koliko često bi trebalo da brišete prašinu u kući? Odgovor bi mogao da vas iznenadi

Prašina se zapravo sastoji od čestica kao što su ćelije ljudske kože, vlakna tkanine, perut kućnih ljubimaca, grinja, kao i prljavštine iz raznih pukotina.

Brisanje prašine je neophodan posao iz nekoliko razloga, ali znate li koliko često zapravo prašina treba da se briše?

Prašina na površinama može učiniti da nam nameštaj izgleda prljavo, ali može i uzrokovati grebanje i oštećenje, recimo drvenog nameštaja ili aparata u domaćinstvu. Prašina takođe predstavlja alergen i stvara probleme s disanjem za mnoge grupe ljudi. Brisanje prašine kao redovan posao može da zaštiti članove porodice i površine naših domova.

Ako niko u vašem domaćinstvu ne pati od alergija, nećete morati da brinete o tome kako prašina utiče na zdravlje, ali i dalje ćete morati bar jednom nedeljno brisati prašinu sa električnih uređaja i nameštaja kako biste sprečili nakupljanje koje može da izgrebe, oštetiti i začepi površine u vašem domu. Brisanje prašine treba prilagoditi svim okolnostima i možda će ovaj posao zahtevati vašu pažnju samo jedanom mesečno.

Ako imate osobu koja ima ozbiljnijih problema sa alergijama u svom domu, možda ćete morati da brišete mesta koja privlače prašinu poput elektronike i nameštaja skoro svaki dan.

Tri – četiri puta mesečno očistite okvire vrata, plafone i ostalo kako biste sprečili nakupljanja koja mogu da izazivaju alergijske reakcije.

Budite sigurni da koristite sredstava i pribor za brisanje prašine koji neće samo širiti prašinu unaokolo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar