U trendu

Lova do krova: Ovih 5 biljaka stavite u kancelariju i pare će same da se gomilaju

Ako želite da privučete novac u dom, nabavite ovih 5 biljaka

Istraživanje britanskih naučnika koji je objavio Univerzitet Eksiter pokazalo je da prisustvo biljaka u kancelariji može da poboljša kreativnost za 45%, produktivnost za 40%, a opšte raspoloženje za 50%, prenosi Aura.ba.

Pored ovih prednosti, zelenilo će ulepšati prostor, prečistiti vazduh, a poznato je i da smanjuje stres. Ovih pet biljaka će se savršeno uklopiti u svaku kancelariju.

Sanseverija (Sansevieria)
Sanseverija, afričko koplje ili indijansko pero je veoma otporna biljka, pa samim tim i savršen izbor ako nemate mnogo iskustva u hortikulturi. Neće joj smetati suv vazduh i manjak sunčeve svetlosti ili ako zaboravite da je zalijete.

Zamija (Zamioculcas zamiifolia)
Zamija pripada sukulentima i veoma je popularna sobna biljka. Idealna je za radni prostor jer prema feng šui filozofiji, zamija aktivira polja sreće i novca i upija negativnu energiju. Nije zahtevna za negu. Potrebno joj je tek jedno zalivanje u mesec dana, a leti nešto češće.

Krasula (Crassula ovata)
Krasula ili Japansko drvo novca je veoma popularan izbor za kancelarije, jer kako samo ime nagoveštava, prisustvo ove biljke navodno privlači novac. Postoje objašnjenja da listovi biljke sadrže eterična ulja koja povećavaju mentalnu i fizičku budnost čoveka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti, pa se na taj način postižu bolji rezultati i veća zarada.

Potos (Pothos)
Ova puzavica, poznata i pod nazivima Scindapsus i Devil’s Ivy, u srodstvu je sa filodendronom. Scindapsus se vrlo lako gaji i dobro podnosi suv vazduh. Tolerisaće i slabije osvetljenje, a nagraditi vas brzim rastom ako ga zalijete s vremena na vreme.

Kaktus olovka (Euphorbia tirucalli)
Popularnost duguje kako neobičnom izgledu, tako i svojoj otpornosti. Baš kao i ostale vrste kaktusa, ova biljka ne zahteva previše pažnje. Držite je na svetlom mjestu, ali ne i direkto izloženu suncu. Voli vlažne prostore, ali je zalivanje potrebno svega jednom mesečno.

Izberite neku od ovih biljaka i o novcu ne brinite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar