U trendu

Malo ko zna da ova biljka može i da procveta, a tek tada donosi pravo bogatstvo!

Drvo novca, odnosno krasula, jeste biljka za koju se smatra da je magnet za novac i bogatstvo. Ova vrsta sukulenta ima mesnate, okrugle listove koji podsećaju na kovanice. Krasula nije komplikovana za održavanje, zahteva tek povremeno zalivanje (jednom u dve nedelje) i povoljno svetlo.

Malo ko zna da ova biljka može procvetati, a njeni cvetovi su simbol lepote i obilja. Kako bi vaše drvo novca bilo zdravo, negovano i s puno cvetova, pokušajte da ga prihranite prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcijum i fosfor koji pozitivno utiču na razvoj korena, ali i na formiranje novih izdanaka. Dakle, što više prihrane, veća je i mogućnost da procveta!

Jedan od najboljih izbora za organsko đubrenje krasule su ljuske jajeta koje su izuzetno bogate kalcijumom. Ljuske jajeta sameljite u mlinu za kafu, pa jednu kašiku dobijenog praha pomešajte sa šećerom i s jednom kašikom zemlje. Sve dobro izmešajte, stavite u teglu, pa zalijte biljku. Za dodatni efekt možete samleti koru od banane koja je takođe odličan način da prihranite cvet. U proleće, kada prođe hladno vreme, češće provetravajte stan ili jednostavno iznesite drvo novca na svež vazduh.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar