U trendu

Muči vas buđ u kupatilu? Uz ovaj čudesan sastojak vaše stare sanitarije zasijaće kao nove

U svakoj kući bar jednom se pojavila buđ u kupatilu, jer ta prostorija obično ima najviše vlage. Uvek je možete ukloniti i sprečiti, ako se nije preterano proširila.

Uradite to na vreme, jer buđ može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene tegobe kao što su kožna oboljenja i oboljenja disajnih puteva.

Kako ukloniti buđ iz kupatila

Uklanjanje buđi sa varikinom

Poprskajte zahvaćene površine varikinom, ili ukoliko nema raspršivač nanesite je mrkom krpom. Ovaj postupak bi najbolje bilo izvesti uveče kada vaši ukućani spavaju. Pre upotrebe obavezno zaštite oči, kosu ruke i lice.

Kada ste završili sa špricanjem, dobro provetrite kupatilo. Otvorite prozore, uključite ventilaciju i ostavite tako da prenoći. Ujutru sve što je potrebno da uradite jeste da pokupite metlom ili usisate sasušenu buđ sa poda.

Kako ukloniti buđ sa sirćetom

Kako biste uklonili plesan koristeći sirće, uradite sledeće:

  • Sipajte malo alkoholnog sirćeta u neku flašu kojom možete prskati.
  • Poprskajte sirće na buđavu površinu i ostavite da odstoji sat vremena.
  • Obrišite poprskano područje sa vodom i pustite da se osuši. Svaki miris sirćeta treba da nestane u roku od nekoliko sati.

Ako želite da sprečite pojavljivanje buđi na određenim površinama samo poprskajte površinu sirćetom i ostavite tako. Ponovite ovo svakih nekoliko dana da osigurate da će ova površina ostati bez plesni.

Ovu metodu možete koristiti i na pločicama u kupatilu ili drugim teškim neporoznim podovima.

Ukloniti buđ sa zidova

Vrlo ružna pojava je ako buđ zahvati i zidove. I to možete sami rešiti, ali imajte na umu da buđ može izazvati alergijske reakcije i uticati na opšte zdravlje. Ako tretirate buđ, posebno na zidovima, obavezno nosite zaštitu.

Pomešajte hlorni izbeljivač i vodu u odnosu 1:3 ili koristite deterdžent sa izbeljivačem kao aktivnim sastojkom.

Uz pomoć jače četke i ove mešavine skinite buđ sa zidova i isperite. Ostavite sve prozore otvorenima, uključite ventilaciju i sačekajte da se sve u potpunosti osuši. Poželjno je i da okrečite kupatilo posle toga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar