U trendu

NE BACAJTE: Kozmetiku kojoj je istekao rok iskoristite u kućanskim poslovima

Profesionalna šminkerka je otkrila nekoliko trikova koji će vas oduševiti. Saznajte zašto nikada ne baca proizvode za kozmetiku kojima je istekao rok – izuzetno su korisni u domaćinstvu.

Nije retkost da određene kozmetičke proizvode koristimo u sasvim druge svrhe. Pa tako, svaka žena će vam reći da prozirni lak ne služi samo za mazanje noktiju. Njime ćete zaustaviti žicu koja je “krenula” na čarapama, fiksirati zavrtnje koji se stalno odvijaju i sl.

Jedna kozmetičarka podelila je na društvenim mrežama nekoliko saveta za upotrebu proizvoda za negu i lepotu, a potpuno u neočekivane svrhe. Kako je istakla, ona nikada ne baca kozmetiku kojoj je istekao rok, naprotiv, nađe joj namenu!

Tonik za lice

Tonik za lice deluje i kao antiseptik. Njim se mogu brisati ruke ili telefon, a ova kozmetičarka kaže da je odličan za brisanje tastature na kojoj se nakuplja prašina i prljavština.

Puder za lice

Obično puder za lice sadrži mineralne soli koje odlično upijaju vlagu, što je vrlo korisno. Na primer, pre odlaska u teretanu možete da napuderišete delove tela koji se najviše znoje. Takođe, puder u prahu se koristi kao suvi šampon. Kad nemate vremena za pranje kose, dovoljno je samo da napuderišete koren i dobro se očešljate. Puder će upiti sebum i kosa će momentalno izgledati čistije.

Ulje za lice

Da bi sudopera blistala, dovoljno je da je poprskate uljem za lice. Razmažite ulje po celoj površini, ostavite kratko da odstoji, pa obrišite papirnim ubrusom. Na površini će se stvoriti tanak film koji će sprečiti da u sudoperi ostaju fleke od sapunice.

Krema za ruke

Dešava se da kupite kremu za ruke za koju se ispostavi da je previše masna. Nemojte je baciti, upotrebite je za poliranje predmeta od kože. Pomoću nje možete da osvežite torbe, novčanike,  cipele, pa i kožni nameštaj

Micelarna voda

Ovo sredstvo je odlično za uklanjanje felak od šminke na odeći, kao i „lepak“ koji ostaje na predmetima nakon skidanja nalepnica i etiketa

Lak za kosu

Ako želite da brzo uklonite dlake od kućnog ljubimca sa odeće, koristite lak za kosu. Odeću poprskajte lakom, pa “izribajte” čistim peškirom. Sve dlake će ostati na njemu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar