U trendu

Ovaj korak u čišćenju produžava život mašine za pranje veša, nemojte ga preskakati

Kad ste poslednji put očistili, ali stvarno očistili svoju mašinu za pranje veša? Prvi korak u njenom čišćenju je uklanjanje nakupljenih ostataka iz ‘pregrade’, ali jedna mama koja rado deli savete o čišćenju kaže da to nije dovoljno, prenosi Mirror.

Na svojim je profilima na društvenim mrežama otkrila tako jednu stvar koju bi trebalo da radite svakih šest meseci kako bi vam mašina za pranje veša bila u top formi. Ona tako savetuje da uklonite sve preostale nečistoće s filtera, a četkom ili alatom za čišćenje očistite i prljavštinu u pregradi za omekšivač; ako te dve stvari ne uradite, mašina neće raditi dovoljno dobro.

Svoj trik podelila je u Fejsbuk grupi u kojoj se skupljaju zaljubljenici u čišćenje i održavanje doma, a mnoge je savet oduševio.

– Većina ljudi održava ‘kadice’ mašine čistima, ali kako znati jesu li stvarno čiste? Evo jednostavnog testa: izvadite je i obrišite krpom, a zatim je nad umivaonikom napunite vodom.  Ako zadržava vodu, kadica nije potpuno čista – napisala je u objavi.

Uz to, ona savetovala da se mašina za pranje veša sa malo deterdženta za sudove, vodom i četkom očisti barem jednom u šest meseci, a većini se na društvenim mrežama sviđaju njene jednostavne, ali efikasne ideje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)