U trendu

Ovi kućni poslovi samo su gubljenje vremena – slobodno ih preskočite

Prostor u kom živimo treba, naravno, redovito čistiti i održavati urednim – što zbog estetike, što zbog zdravlja – ali postoje neki kućni poslovi i navike u čišćenju i spremanju koje oduzimaju puno vremena, a zapravo su nepotrebne.

Prvi takav posao na listi je, kako prenosi All Time Lists, stavljanje gornje posteljine ili prekrivača na krevet. Uštedite vreme prilikom nameštanja kreveta ujutru i trudite se da redovno perete pokrivač. Dodatno ‘zatvaranje’ posteljine je nepotrebno i samo zauzima prostor.

Isto važi i za pranje posuđa pre stavljanja u mašinu za sudove. Isperite samo veće ostatke hrane, ali nemojte uzaludno trošiti vodu i vreme na temeljno pranje.

Kupovina puno malih korpi i posudica za stvari zapravo je, kako kažu stručnjaci za uređenje doma, nepotrebna. Iako vam se možda sviđa kako izgledaju, zauzimaju puno prostora i nisu baš praktične – posebno ako su dosta male. Sve stvari koje imate poput alata, pribora za šivanje i slično, stavite u jednu veliku kutiju od cipela. Tako ćete uvek znati i gde vam šta stoji, pa nećete trošiti vreme na otvaranje i pregledavanje svih kutijica.

Za kraj, nemojte kupovati obične sijalice, već LED koje traju duže i troše čak 75 posto manje energije pa ćete samim tim uštedeti na računu za struju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.