U trendu

Ovo nikako nemojte raditi: 7 najčešćih grešaka u uređenju enterijera

Ako preuređujete stan ili ga tek uređujete, dobro će vam doći ovi saveti i uputstva šta treba izbegavati.

Neke stvari prilikom uređenja doma bolje je izbeći. Evo na šta treba pripaziti:

1. Slike i fotografije nisu u razini očiju

Daleko je prijatnije kad je sve baš tamo, u nivou očiju. Izuzetak može da bude samo ako je vaš ceo zid do plafona pun okvira.

2. Sav nameštaj je uz zidove

Ili, što je ređe, sav nameštaj se odmakne od zidova. U prvom slučaju stvara se prestrog efekat, u drugom osećaj „nećemo dugo ostati ovde“. Fotelja ili kauč koji slobodno stoje u sredini sobe pomoći će vam da radikalno promenite situaciju i učinite životni prostor ugodnijim.

3. Premalo boja

Jednobojni zidovi i enterijeri u sivoj, beloj ili boji breskve izgledaju uredno, ali vrlo hotelski. Imajte nekoliko detalja u bojama.

4.  Previše jastuka na sofi

Pravilo je jednostavno: ako vaši gosti moraju da pomere barem jedan jastuk da bi seli, imate ih previše.

5. Previše simetrije

Da li je zaista potrebno da ova dva noćna ormarića budu ista? Ili da sve stolice budu iz istog seta? Unesite malo raznolikosti u svoj dom.

6. TV kao centar sobe

Prečesto, prilikom postavljanja nameštaja, vlasnici cijelu sobu podređuju središnjem oltaru – TV-u. To ubija svu domaću atmosferu, vaša dnevna soba više izgleda kao bioskop. Pomerite TV od sredine zida u stranu. Ugradite ga na zid tako da ne upada u oči na pozadini i odmah ćete primetiti koliko je soba postala prijatnija.

7. Zaboravili ste na rasvetu

Niko nikada neće reći: „Oh, tako je prijatno pod tvojim lusterom.“ Podne lampe, svećnjaci i stone lampe stvaraju udobnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar