U trendu

Produžite joj VEK TRAJANJA I KVALITET: Kako jednostavno da očistite mašinu za PRANJE POSUĐA?

Nakon testiranja stotina deterdženata i proizvoda za čišćenje, Good Housekeeping je pronašao najbolje metode da očistite mašinu za pranje posuđa

Redovno održavanje olakšava posao, ali postoje neki preventivni koraci koje možete preduzeti da bi unutrašnjost vaše mašine bila čista. Uvek koristite visokokvalitetni deterdžent za pranje posuđa koji pomaže u ispiranju naslaga i masnoće.

Koliko često treba da čistite svoju mašinu za pranje posuđa?

Zavisi od toga koliko je koristite. Međutim, postoje dnevne, nedeljne, mesečne navike koje će vam pomoći:

  • Svaki dan – uklonite vidljive ostatke hrane
  • Jednom nedeljno – obrišite ivice vrata i očistite filter
  • Jednom mesečno – detaljno očistite unutrašnjost mašine za pranje posuđa

Kako da očistite mašinu za pranje posuđa?

  • Uklonite hranu

Steknite naviku da uklanjate ostatke hrane nakon svakog ciklusa pranja. Izvucite donju rešetku i potražite komadiće hrane. Uklonite ih prstima ili papirnim ubrusom da biste sprečili pojavu smrada. Takođe, pre nego što posuđe stavite u mašinu, uklonite višak hrane. Ako ne planirate da odmah pokrenete ciklus pranja, isperite posuđe u sudoperi kako biste sprečili neželjene mirise.

  • Obrišite prljavštinu

Da biste očistili vrata uzmite vlažnu krpu ili sunđer od mikrovlakana kako biste obrisali ostatke hrane i mrlje koje su se nakupile. Izbegavajte upotrebu sredstava za čišćenje koja sadrže izbeljivač ako je unutrašnjost vaše mašine za pranje posuđa od nerđajućeg čelika.

Kako očistiti filter?

Ako filter nije čist, neće biti ni ostatak mašine za pranje posuđa. Filter se nalazi ispod donje ručke, moraćete da izvučete donju rešetku da biste došli do nje. Ako niste sigurni kako da uklonite filter, pogledajte uputstva za upotrebu. Sada kada ste ga uspešno pronašli, evo vodiča korak po korak za njegovo čišćenje:

1. Uklonite filter i isperite ga toplom vodom.

2. Koristite staru (meku) četkicu za zube da očistite mrežicu ​​i plastični okvir da biste uklonili masnoću. Zatim ga isperite.

3. Zamenite filter.

Jednom mesečno detaljno očistite mašinu za pranje posuđa, a čišćenje filtera je najvažnije. S vremena na vreme obrišite spoljnu stranu vrata vlažnom krpom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар