U trendu

Produžite životni vek vaše veš mašine – ne pravite ove GREŠKE!

U današnje vreme je teško zamisliti život bez veš mašine. Postavlja se pitanje koje zanima svakog od nas – kako joj produžiti životni vek i postoji li način?

Ovo u ogromnoj meri zavisi od kvaliteta samog uređaja, ali postoje i neke druge cake koje će sprečiti kvarove.

Redovno čišćenje je najbitnije.

Bubanj veš mašine najbolje je očistiti alkoholnim sirćetom. Sipajte četiri kašičice u odeljak i podesite mašinu da odradi jedan ciklus. Ako vam se čini da sirće nije isprano, ponovite postupak još jednom.

Guma na vratima se često prerano istroši. Osim toga, na njoj se često formiraju naslage nečistoća, gljivica i kamenca. Izvadite gumu, pa je umočite u mešavinu sirćeta i vode i ostavite da odstoji pola sata.

Bar jednom u mesec dana perite odeljke za omekšivač i prašak za veš. Kao i gumu, potopite ga u mešavinu vode i sirćeta na pola sata, pa dobro isperite.

Da produžite životni vek veš mašine, nemojte preterivati sa količinom praška. Osim što će višak ostati na odeći i može izazvati različite alergije, vremenom se na bubnju i vodovodnoj cevi može formirati sloj koji će izazvati oštećenja.

Još jedna greška koju većina ljudi pravi je da odmah zatvori vrata nakon što veš izađe iz bubnja mašine. Ovako vlaga ostaje unutra, te se brže stvaraju gljivice i buđ. Po završetku ciklusa ostavite otvorena vrata najmanje pola sata, kako bi se bubanj osušio, prenosi Mondo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar