U trendu

Rešite se dosadnog korova samo jednom jeftinom namirnicom, imate je sigurno

Jeftino rešenje za uništavanje korova koji se zaglavio između vaše terase postoji. Čini se da dosadne biljke uvek iskaču na mestima na kojima to najmanje želite.

Srećom, oni koji se razumju i poseduju iskustvo sa baštama imaju rešenje sa namirnicom koji se nalazi u vašem kuhinjskom ormariću, a koja može brzo proterati korov.

Ništa nije više obeshrabrujuće nego vidite sate teškog rada u bašti uništenog dosadnim korovom koji kao da niče niotkuda. Na tržištu postoji mnoštvo komercijalnih proizvoda koji služe brzom uništavanju korova, ali većina njih sadrži potencijalno štetne hemikalije.

Ne samo da su domaće mešavine alternativa bez kemikalija, već vam omogućavaju uštedu novca koji ćete potrošiti za proizvode kupljene u trgovini.

Rešenje je kiselina u belom sirćetu koja ubija korov i gotovo sve što raste na tom području. Zato je ono izvrsno za uklanjanje korova u vašoj terasi, ali nije najbolje za one koji rastu na vašem travnjaku – jer može i njega da uništi.

Stoga se preporučuje stavljanje belog sirćeta u bocu s raspršivačem i prskanje po listovima i stabljikama korova. Sirćetna kiselina pomaže u sisanju vode iz korova, što uzrokuje njegovo sušenje.

Takođe je važno da korov potpuno uklonite kako biste izbegli ponovno rast nakon korišćenja belog sirćeta, prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)