U trendu

Šta kada u sudoperi neće da otiče voda: Ne treba vam majstor, odvod možete lako otpušiti sami

Ne ignorišite to što vam voda u sudoperi sve teže otiče jer se masnoće i ostaci hrane nakupljaju u cevima pa tako osim zastoja rizikujete i neprijatne mirise – bakterije će se nekontrolisano razvijati u takvom okruženju.

Ako nemate sredstvo za otpušavanje kod kuće, pomoću ovih nekoliko stvari možete lako otpušiti sudoperu.

Ako vam voda ostaje u sudoperi i ne prolazi kroz cevi, najlakše ćete to rešiti pomoću gume za otpušavanje. Samo stavite gumu na slivnik i pokretima gore-dole pustićete vodu.

Za otpušavanje odvoda koji ima velike naslage masnoće pomoći će vam soda bikarbona i sirće. Prvo zakuvajte vodu sve dok ne počne da ključa.

Kada proključa, sipajte je u odvod. Zatim naspite jednu kašiku sode bikarbone i pustite da stoji nekoliko minuta, a onda naspite jednu čašu sirćeta.

Na kraju prelijte još jednom ključalom vodom i to je sve.

Ako nemate sode bikarbone, možete iskoristiti so. Sipajte pola čaše soli u odvod i pustite da deluje nekoliko minuta. Zatim sipajte kipuću vodu i gotovi ste. Ali, ako i dalje ne uspevate da rešite problem začepljene sudopere, trebalo bi da pogledate odvodnu cev ispod njega, koja je u oblika slova U. Zbog njegovog oblika tamo često zapinju delovi hrane i prljavštine. Očistite ga pomoću noža, to jest nožem uklonite sve veće komade, prenosi Novi.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar