U trendu

Verovatno sve vreme nepravilno koristite omekšivač ili prašak, zato i mašine ne pere kako treba

Mnogi ljudi neispravno koriste omekšivač ili prašak za veš, što može dovesti do raznih problema kao što su smanjena snaga čišćenja, povećana upotreba proizvoda, pa čak i oštećenje odeće. Za optimalnu funkciju vaše mašine za pranje veša potrebno je poznavati određene trikove, a mi vam donosimo nekoliko saveta kako pravilno koristiti omekšivač i prašak za rublje.

1. Merenje: Koristite tačnu količinu omekšivača ili praška za rublje prema uputstvima na pakovanju. Preterana količina može dovesti do nakupljanja na odeći i u mašini, smanjujući njenu efikasnost.

2. Vreme: Dodajte omekšivač ili prašak za rublje u tačno vreme tokom ciklusa pranja. Većinu omekšivača treba dodati tokom ciklusa ispiranja, dok prašak za veš treba dodati na početku ciklusa pranja.

3. Vrste tkanina: Ne mogu sve tkanine da podnesu omekšivač ili prašak. Osetljive tkanine poput svile, čipke ili kašmira ne smeju da se peru s omekšivačem ili praškom za veš jer mogu oštetiti tkaninu.

4. Mrlje: Pre pranja mrlje prethodno tretirajte sredstvom za uklanjanje mrlja. To će obezbediti njihovo efikasno uklanjanje i sprečiti potrebu za korišćenjem prekomernih količina omekšivača ili praška za veš.

5. Punjenje mašine: Proverite jeste li pravilno napunili bubanj veš mašine. Preopterećenje mašine može dovesti do neravnomerne raspodele omekšivača ili praška za rublje, što može rezultirati nepravilnim čišćenjem odeće.

6. Održavanje mašine: Redovito čistite mašinu, to će ukloniti sve naslage omekšivača ili praška za veš koji mogu smanjiti njenu efikasnost i oštetiti mašinu.

Sledeći ove savete, možete osigurati pravilno korišćenje omekšivača i praška za rublje i time uštedeti na deterdžentima, ali i na očuvanju svoje mašine za veš. Važno je upamtiti da će korišćenje tačne količine, vremena i vrste tkanine, tretiranje mrlja, pravilno punjenje mašine i njeno redovno čišćenje može rezultirati čistijom i mekšom odećom i produžiti vek trajanja vaše mašine za veš.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar