najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ako obožavate feniranje

Ima žena koje prosto obožavaju feniranje. Dobro, nije da ga bukvalno obožavaju – ali ne mogu da zamisle da posle pranja ne isfeniraju kosu. Neke od njih imaju takvu frizuru da je neophodno isfenirati je; neke, jednostavno, ne mogu da zamisle da ostave kosu da se osuši prirodnim putem. Problem s feniranjem je to što, bilo vam ono neophodno zbog željene frizure ili ne, oštećuje kosu. Zato, ako i vi redovno fenirate kosu, evo kako možete da sprečite ili barem ublažite oštećenja i kako da kosi pomognete da se oporavi.
Pre svega, neophodno je da vam zaštita kose bude prioritet. Upotrebljavajte hidratantni šampon, koji će vašoj kosi dati dodatne silikone i polimere – tako vaša kosa dobija zaštitni sloj. Nakon što kosu operete, a pre nego što je isfenirate, nanesite sredstvo za stajling koje štiti od toplote. Kakva god da vam je kosa, jednom nedeljno nanesite pakovanje kako biste je nahranili i ubrzali proces regeneracije.
Kad god ste u mogućnosti, polovinu sušenja kose obavite na minimalnoj toploti i bez upotrebe četke. Tek nakon toga pojačajte toplotu i počnite da upotrebljavate četku – vlažna kosa se mnogo lakše krza. Na početku feniranja fen držite na desetak centimetara od kose, usmerite ga nadole i pomerajte ravnomernim pokretima.
Ako, pored feniranja, obožavate i prese ili aparate za uvijanje kose, kad god ste u mogućnosti, prednost dajte keramičkim, umesto metalnim. Keramički aparati se ravnomerno zagrevaju, za razliku od metalnih, pa tako nema opasnosti da vam neki delovi kose budu "spaljeni". Plus, i dlaka lakše prelazi preko keramičke nego preko metalne površine, pa nema kidanja. Još jedno bitno pravilo, ako presu koristite same: nemojte je držati na istom mestu duže od tri sekunde.
Malo pažnje prilikom upotrebe aparata, malo dodatne nege za vašu kosu, pažljivo odabranim sredstvima – i uživaćete u lepo isfeniranoj kosi koja pri tom neće biti "skroz upropašćena".

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike