najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Bikini figura

Nije da paničite. Ne osećate se loše u sopstvenom telu. Međutim, isprobale ste bikini – i odjednom se jeste osetile loše u sopstvenom telu. Možda se i niste osetile loše, ali ste pred sebe postavile konkretan fitnes cilj (obično bolje ide kad imate neki konkretan cilj, umesto neodređenog “pa, ja bih malo da se zategnem…”): želite da vam telo u bikiniju izgleda fenomenalno.

A do odmora imate samo mesec. Šta da radite? Manekensku figuru vam ne možemo garantovati, ali evo šta možete da učinite pa da primetite drastično poboljšanje.

Glavna stvar je, naravno, kretanje – što više kretanja. Za sagorevanje masti i za to da mišići dobiju čvrstinu najefikasniji su naizmenično brzo hodanje, trčanje, plivanje, vožnja bicikla. Bez brige: ako niste u formi, ne morate početi s ovim, biće dovoljno da svaki dan šetate 20 minuta do pola sata, i da postepeno dodajete aktivnosti koje smo nabrojali. Ni u jednom trenutku ne treba da “crknete od napora” – ovim aktivnostima bavite se onoliko koliko vam prijaju.

Što se ishrane tiče, najbolje bi bilo da smanjite količinu hrane koju unosite – od svega po malo. Preporučljive su dve do četiri voćke dnevno i tri porcije povrća. Hleb, pirinač i testenine će vam obezbediti energiju, ali smanjite porcije. U izgradnji mišićne mase pomoći će vam namirnice bogate proteinima, kao što su riba ili meso na grilu (bez masti). Od slatkiša, a naročito od alkohola, probajte da se uzdržite, jer su veoma kalorični. Važno je i da jedete polako i da dobro sažvaćete hranu – tako olakšavate varenje i dajete sebi vremena da primetite da ste siti pre nego što pojedete više nego što vam je stvarno potrebno.

Kako biste izbacili viškove iz organizma, potpomognite se većom šoljom čaja dnevno. To je dobar način da vaša dijeta da još bolje rezultate. Još, ako je moguće, pokušajte da jednom nedeljno idete na masažu – nakon deset seansi protok krvi će se poboljšati, a tkiva učvrstiti.

To je to – plan za vaše bikini telo. Može da bude naporno i obavezujuće, ali postići ćete svoj cilj: da u bikiniju izgledate bolje nego ranije.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike