U trendu

Celo leto nosila samo tange, evo šta je doživela

Mlađe devojke, pa i neke žene preferiraju tange kada je u pitanju nošenje donjeg veša leti.

Ne samo da su najlaganije i praktične za nošenje po tropskim vrućinama, nego su i jako često lep detalj ako se uklope sa ostatkom garderobe, one providnije.

Ipak, Amerikanka Dejzi Stardžis (21) nije ni slutila da će je svakodnevno nošenje tangi umalo koštati života.

Dejzi nije imala informacije o tome koliko tange mogu da naprave problem ako žena ima neku gljivičnu infekciju, a ona je upravo prolazila kroz te zdravstvene probleme.

Ne samo da su joj tange pogoršale infekciju nego se ona toliko razbuktala oko vagine da je Amerikanka morala da 3 nedelje provede u bolnici.

Doktorka Džil M. Rabin, profesor kliničkog akušerstva i ginekologije na Medicinskom fakultetu Albert Ajnštajn, kaže da tange nisu štetne ako je žena zdrava.

“Ako je neko zdrav, onda one ne mogu biti štetne. Međutim, ako imate predispoziciju za urinarne ili vaginalne infekcije, bolje bi bilo da ne nosite tange”, kaže ona.

Ipak, neke osobine tangi rizične su za sve. Naime, mnoge su napravljene od materijala koji blokiraju protok vazduha.

“Uvek treba da nosimo u potpunosti pamučni veš”, kaže dr Rabin.

Čak i kad je sve od pamuka, uska odeća takođe nosi rizik, jer je vagina izloženija tim materijalima.

Infekcije se dešavaju zbog disbalansa okruženja vagine, kao i zbog povećane vlažnosti usled lučenja sekreta. Najčešće su gljivične i bakterijske infekcije, uglavnom bakterijske vaginoze.

Kada u priču uključite i dnevne uloške, ulazite u začarani krug. Naime, žene ih stavljaju zbog pojačanog sekreta, ali ne shvataju da tako još više zadržavaju vlagu u oblasti genitalija i samo podstiču infekciju, prenosi B92.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike