U trendu

Da vam sve stane u tašnu

Jedan od večitih ženskih problema – jedna od onih sitnica koje ipak mogu da izluđuju – jeste naći način da vam sve neophodne stvari stanu u tašnu, pod pretpostavkom da nemate običaj da kao tašnu nosite kamperski ranac. Uz investiranje u dobru tašnu, ni to nije neizvodljivo.
Za početak, potrebno je nositi samo ono što vam je zaista neophodno svakog dana: ključevi, novčanik, mobilni telefon, naočari za sunce, rokovnik i dve olovke, torbica za šminku (s onim najosnovnijim – ruž, maskara, rumenilo, ogledalce) i stvarčice kao što su maramice, tamponi, nešto protiv bolova, i jedna zgodna četka za kosu. Ostalo bi trebalo držati na poslu ili kod kuće ili u kolima, ako ih imate.
Sledeći korak je nabavka dobre tašne. Naravno, treba da izgleda prikladno, a treba i da bude dovoljno velika; veličina laptop kompjutera je idealna. Trebalo bi da ima jedan ili dva velika odeljka, i nekoliko džepova. Veće stvari (novčanik, rokovnik, torbica za šminku) biće, logično, u velikom odeljku, dok će sitnije stvari, poput ključeva, biti u džepovima. Time obezbeđujete da su velike stvari uvek vidljive (i da nisu tesno ugurane u džep u koji jedva nekako mogu da stanu, pa je prava muka izvući ih), a da se male ne izgube među njima.
Verovatno je da, kao i većina žena, nećete imati samo jednu tašnu – što znači da ćete ih povremeno menjati. Kada prebacujete stvari iz tašne u tašnu, potrudite se da zadržite isti raspored stvari (recimo, mobilni uvek ide u džep s čičak-trakom, ključevi u džepić s rajsferšlusom, i tako redom). Tako će vam ruka uvek automatski posegnuti na pravo mesto i u roku od nekoliko sekundi ćete naći ono što tražite – zbogom prekopavanju po tašni u potrazi za zagubljenim ključevima, dok su vam ruke pune namirnica iz prodavnice, a u zubima držite pristiglu poštu.
Još jedna stvar: dobra je ideja da unutrašnjost tašne ne bude crna, već nekih svetlih boja, tako će sve biti znatno uočljivije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.