Dame, ovo su razlozi zašto ste još uvek same

Dok vas prijateljice iz dana u dan zaslepljuju svojim vereničkim prstenjem i neprestano pričaju o tome koliko je njihov dragi savršen, ne možete, a da ne pomislite bar ponekad – šta sa mnom nije u redu? I naravno, stalno se pitate zašto niste pronašli srodnu dušu.

Na sreću, odmah da vas obavestimo da to nije istina. Naime, postoji velika mogućnost da ste, nakon dužeg perioda samačkog života, razvili fobiju od vezivanja za drugu osobu, piše Index.hr.

Previše vam se dopala vaša sloboda i samostalnost pa sada, kada možda osećate potrebu za partnerom i stabilnijom vezom, mislite da s vama nešto nije u redu i da morate da se promenite.

Ipak, jedina stvar koju morate da promenite je stav i da se otvorite novim prilikama i novim ljudima.

Sledeće stvari ukazuju na to da imate fobiju od ulaska u vezu i da je to glavni razlog zašto ste još solo.

Teško vam je da se posvetite
I dok ste bez problema posvećene poslu, vežbanju i učenju stranog jezika, posvećivanje drugoj osobi vam se čini kao ograničavanje slobode. Ipak, to ne mora da bude tako. Vi ste ti koji određujete koliko ćete sebe dati i na koji način, važno je samo da pronađete osobu kojoj vaš tempo odgovara.

Uvek padnete na pogrešnog muškarca
Istraživanja su pokazala da mnoge žene podsvesno “padaju” na loše momke i ženskaroše upravo zbog straha od veze. Drugi put recite “ne” takvom tipu frajera i osmotrite malo i one staromodne romantičare.

Bojite se da ćete biti ostavljene
Nažalost, ovo je često posledica prošlosti. Morate da shvatite da ne postoje dve iste osobe na svetu i da ponekad vredi rizikovati pa čak i ako je najgori ishod slomljeno srce.

Smatrate sebe osobom koja nije za vezu
Ovo često proizlazi iz nesigurnosti i nedovoljno samopouzdanja. Očigledno smatrate da nemate šta da pružite drugoj osobi, što nije istina. Ipak, ako je ovo slučaj, najpre treba da poradite na sebi i na sopstvenoj mentalnoj slici, a tek onda da se upustite u ozbiljniju romansu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.