najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dobra pitanja na razgovoru za posao

Na svakom razgovoru za posao dođe i trenutak kada vas pitaju: "Imate li neka pitanja za nas?" Mnogi će, srećni što se razgovor privodi kraju, reći da nemaju pitanja; neki smatraju da je i dobro da nemaju pitanja, da time pokazuju da su sve razumeli, pa nema razloga da dodatno zapitkuju. Međutim, u svakoj firmi iole vrednoj toga da razmišljate o poslu u njoj, ceniće ako im postavite dobra pitanja – evo nekih takvih.
Kakve su šanse za dokvalifikaciju, ili bilo koje pitanje o mogućnosti stručnog usavršavanja je dobrodošlo, jer time pokazujete da ste spremni da učite i da vam je bitno da učite nešto novo. Takođe, pokazujete da ste svesni da to što biste bile primljene na posao ne znači da biste na tom poslu sigurno ostale sledećih 40 godina, već da ćete stalno morati da se usavršavate i stičete nova znanja i veštine, da budete u toku sa svime što se novo dešava u vašoj profesiji.
Koja su pravila oblačenja i ponašanja je pitanje kojim pokazujete da vam je stalo da se uklopite u imidž firme, da unapred razmišljate o tome na koji način bi trebalo da predstavljate svoju firmu. Imidž je u današnjem svetu veoma bitan, a vaše pitanje o nekima nebitnom detaljčiću pokazuje da ste svesni toga.
Šta bi sve spadalo u moja zaduženja je veoma korisno pitanje, jer u oglasu za posao obično ne piše sve do detalja, a bilo bi zgodno da znate obim posla koji vas čeka, kao i šta će se sve očekivati od vas.
Zbog čega ste vi izabrali da radite u ovoj firmi je pitanje koje bi neki mogli smatrati provokativnim. Odgovor na to pitanje može vam dosta reći o potencijalu firme, kao i o tome šta možete da očekujete, plus ćete i delovati kao neko ko ima hrabrosti i inteligencije da na svaki legitiman način sazna što je moguće više o firmi u kojoj će raditi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike