Džoging iz zabave

Radna nedelja je uglavnom svima pretrpana. Juri tamo, juri onamo, nekad imate osećaj da je prava sreća ako stignete da uradite pola stvari koje ste isplanirale, a čudo ako stignete sve (ili makar skoro sve). Vikend je makar slobodniji, ili bi trebalo da je slobodniji. Nekad ima posla koji mora da se obavi vikendom, ali uglavnom je moguće naći bar neki sat za sebe ili, još bolje, nekoliko sati. Pošto prijatno vreme konačno stiže, imamo i prijatan predlog za vas.
Predlog je – džogiranje, ali ne bilo kakvo. Verovatno znate kako se gleda na one žene koje kao da idu "od kafe do kafe", to jest, od jedne prijateljice do druge, i koje sa svakom popiju kafu i razmene tračeve. Često, to nije prijatna slika i takve žene (makar i same to ne uviđale, kao što najčešće ne uviđaju) baš i nisu dobrodošle.
Ovo što vam mi predlažemo pomalo liči na takvu sliku, ali samo pomalo. Predlog je da, umesto da idete na kafu od prijateljice do prijateljice, džogirate od jedne do druge (i od druge do treće, i od treće do četvrte, i tako redom). Obucite udobnu trenerku, ako vam se dopada, ponesite i diskmen sa omiljenom muzikom, pa trk do najbliže prijateljice!
Ne morate da trčite tako da vam "duša ispadne" – i lagani trk brzinom koja vama prija biće sasvim dovoljan. Ni kafa, jednom kad stignete do prijateljice, nije obavezna – zapravo, limunada, voda ili neki razblaženi sok bolje će vam poslužiti. Nemojte se dugo zadržavati (prijateljica verovatno ima i nešto drugo da radi), već nakon razmenjenih novosti i popijene limunade, produžite dalje.
Ovakav postupak blagotvoran je iz više razloga. Pored toga što ćete steći kondiciju trčanjem, kao i ubrzati metabolizam i skinuti bar neki kilogram viška, viđenje i ćaskanje sa prijateljicama će vas dodatno oraspoložiti. Plus, to viđenje oraspoložiće i vašu prijateljicu, naročito zato što ćete zračiti pozitivnom energijom kada joj utrčite u stan (a negativnu energiju ste prethodno trčanjem izbacile iz sebe). Psihički i fizički korisno za vas, plus korist za vašu prijateljicu – zar to nije lepa zanimacija za vikend?

Ostavite komentar