U trendu

Fatalna za muškarce: Frenk Sinatra je zbog nje hteo da oduzme život

Davne 1922. godine rođena je prema nekima, najlepša žena sveta. Ava Gardner odrasla je u mnogobrojnoj porodici, a bila je toliko vezana za svog oca da joj je jedan psihijatar rekao da ima Edipov kompleks. Bila je najmlađa od sedmoro dece, pa je njena majka poželela da se upravo ona posveti obrazovanju.

Proslavila se u ‘Snegovima Kilimandžara’, ‘Bosonogoj kontesi’ i mnogim drugim filmovima. Za ulogu u ‘Mogambu’ je Ava nominovana za Oskara. Ipak, najveću slavu stekla je zbog svoje lepote na koju su pali ‘najpoželjniji’ muškarci Holivuda.

Već prvog dana u studiju upoznala je Mikija Runija. Iako je bio izuzetno popularan i šarmantan, Ava nije odmah ‘pala’ na njegov šarm. On nije odustajao, a Ava je iskoristila sve razloge za odbijanje. Jedne večeri došao je po nju limuzinom. Vest o njihovoj vezi brzo se proširila.

– Nisam imala pojma šta ćemo izazvati. Svi su pričali samo o tome – rekla je Ava, koja je za Mikija uvek govorila da nije zgodan, ali da definitivno ima ‘ono nešto’. Osim toga, priznala je da ga je često zvala patuljak što je njemu jako smetalo. Dobro su se zabavljali i voleli su da izlaze. Uživali su u alkoholu, a Martini su čak pili iz šoljice za kafu jer su to smatrali glamuroznim.

Ipak, taj brak se brzo završio. Ubrzo se ponovo udala za muzičara Artija Šava, koji je zatražio razvod samo nekoliko dana nakon prve godišnjice braka. Glumica je rekla kako je on bio jako težak, ali je privlačio.

„Često sam se ga bojala, ali ne fizički. On je bio zlostavljač, bojala sam se njegovih misli. Prokletnik je bio dominantan. Toliko puta je znao da me ‘spusti na zemlju’ da sam izgubila samopouzdanje“ – kaže Ava koja je zbog njega upisala fakultet kako bi mu dokazala da nije ‘toliko glupa’.

Tada se navukla na alkohol. Volela je da pije i kada je bila u braku sa Mikijem, ali sa Artijem je piće bilo beg od realnosti.

Sinatra je bio ‘bog seksa’

– Frenk mi je pričao kako je vežbao pevajući uz Artijeve melodije. Prava je šteta da nikad nisu ništa stvorili zajedno – rekla je. Sinatru je upoznala kad se tek udala za Mikija. Kada je došao za njihov sto, Ava je zanemela.

– Izgledao je kao bog, iz njega je prštao seksepil. Prišao je i rekao mi ‘Dušo, da te on nije oženio, ja bih’, ali nisam se ničemu nadala. Bio je oženjen – prisetila se Sinatre, koga je nazvala ‘bogom seksa’.

Sledeći put sreli su se na zabavi u Palm Springsu. Te noći su prvi put vodili ljubav, a glumica je rekla kako su tada postali ‘večni ljubavnici’. Viđali su se često i svoju vezu nisu skrivali.

Nensi Sinatra je za to vreme bila kod kuće sa decom i nadala se da ta afera neće dospeti u javnost. Čak je i menadžer savetovao Frenku da prekine sa tamnokosom lepoticom, ali on mu je rekao ‘Šta će mi slava i novac, ako nemam nju’.

Sinatra je suprugu ostavio 1950. godine. Besna Nensi ga je odmah izbacila iz kuće. Frenk i Ava venčali su se samo nekoliko nedelja nakon razvoda. Toliko su se voleli da su jedno drugo pravili ljubomornim. Naime, ona ga je optužila da se nabacivao devojci u restoranu pa je pozvala svog bivšeg u stan. Frenk je poludio pa je pokušao da se ubije u hotelskoj sobi. Uspeo je da se izvuče, ali nekoliko nedelja kasnije opet je pokušao sebi da oduzme život. Sinatra je nakon incidenata objasnio kako je hteo da se ubije jer je osećao da ga Ava ne voli.

U braku sa Sinatrom, glumica je imala dva pobačaja. Frenk je neko vreme bio slomljen i finansijski nestabilan, ali oporavio se pred kraj braka sa Avom. Tada su počele da kruže glasine da ima ljubavnicu. Od Sinatre se razvela 1957. godine, a nakon toga je započela vezu sa Ernestom Hemingvejem.

Samo dve godine pre smrti, Ava je ispričala svoju životnu priču i izdala knjigu. Kada su je upitali zbog čega se na to odlučila, ona je odgovorila ‘Ili to ili ću prodati nakit, a uz njega sam emotivno vezana’.

Kako je bila strastveni pušač, njena pluća su bila uništena. Sinatra se ponudio da joj plati privatne lekare, ali ona je to odbila. Njene poslednje reči bile su ‘Umorna sam’, a preminula je u 67 godini od upale pluća u svom domu, prenosi portal 24sata.

(Part 2) Frank was prone to mood swings and often used suicide attempts as a sort of emotional manipulation to get Ava to come back to him during their many mini-separations. This was very painful to Ava, who cared about him more than she did anyone else in the world. Frank of course did these things because he was so desperate to keep her by his side; ironically this is what pushed her away. One night, she received a call from a depressed sounding Frank that ended with the sound of a gunshot; she flew to his side only to walk in and see him smiling, holding a gun in his hand next to a pillow with a bullet hole in it. But how could she know when it was just one of his stunts? That's what weighed on her mind and why she always returned to his side. However, a person can only take so much and Ava grew tired of the stunts. – Photo of Ava and Frank at the premiere of "The Snows of Kilimanjaro" (1952). – #avagardner #franksinatra #legend #icon #beautiful #oldhollywood #1950s #50s #love

A post shared by Ava Lavinia Gardner (@avagardnerdaily) on

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike